2017 m. birželio 9 d., penktadienis

Užkepti brokoliai



Pastaruoju metu netraukia prie mėsos. Norisi kažko kito.

Pusryčiams šiandien neviriau kiaušinio, valgiau sėklų musli su kokosų pienu ir šaldytomis uogomis, pabarsčiau Sukrinu.

Low carb mityboje galima greitai pradėti valgyti tą patį ir taip visiškai susipykti su kai kuriais produktais. Pamenu kartą dalyvavau darbovietės vakarėlyje, kur prie stalo sėdėjusi kolegė paklausė kodėl nevalgau bulvių, o gal ryžių. Jau nepamenu. Pasakiau kad laikausi low carb mitybos pagrindų. Ir aišku cirkas prasidėjo.
- You know what, pasakė ji. - Nemanyk, kad nežinau aš kas tas tavo low carb. Ir aš laikiausi vienu metu. Ir, you know what? Iki šiol negaliu žiūrėti į vištieną ir kiaušinius.
Bet atrodo ji buvo tvirtai apsisprendusi ir mano nuomonės nepageidavo apie tai, kad yra tiek daug receptų, kad galva sukasi. Galima netgi būti vegetaru low carbistu.

Taigi šiandien priešpiečiams brokolio užkepėlė su sūriu, prieskoniais ir t.t.
Galite improvizuoti, dėti tik sūrį be kumpio, mozzarelą, pomidorus, varškę, what not. Skanaus.

2 porcijos

500 g šaldyto brokolio
150 g kumpio supjaustyto kubeliais
300 ml grietinės arba Crème fraîche
1 kiaušinis
100 g tarkuoto geltono sūrio
druskos ir pipirų
1 valg.š. raudonėlio
1/4 šaukštelio kajeno pipirų

1. Sumaišykite brokolio mišinį su kumpiu ir suverskite viską į karščiui atsparią formą išteptą riebalais.
2. Sumaišykite grietinę arba Crème fraîche su kiaušiniu, sūriu ir prieskoniais ir užpilkite viską ant brokolio mišinio.
3. Dėkite formą į orkaitę įkaitintą iki 200 C ir kepkite 30 minučių.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą