Low carbiškas galvos skausmas


Pakalbėkime atvirai. Kaip reaguoja kūnas pradėjus laikytis low carb mitybos principų? Ar jis iš viso reaguoja?

Pasirodo reaguoja.

Pradėjus laikytis low carb mitybos po dviejų savaičių mane aplankė galvos skausmas. Iš pradžių net nežinojau kaip į tai reaguoti ir, žinoma, pagalvojau, kad kaltininkas yra low carb.  

Atsakymą, kad tai normalu ir ką daryti radau Diet Doctor tinklalapyje, kuris yra didžiausias pasaulio Low carb tinklalapis įsikūręs kaimyninėje Švedijoje. Tiklalapio įkūrėjas yra daktaras Dr. Andreas Eenfeldt.

Kaip teigia Dietdoctor.com, galvos skausmas atsiranda tada, kai organizmas negauna pakankamai skysčių ir druskos. Todėl jeigu užklupo netikėtas galvos skausmas, paimkite stiklinę vandens, išmaišykite joje pusę šaukštelio valgomosios druskos ir pamažu išgerkite. Skausmą kaip ranka nuims! 



Skanesnis ir maistingesnis variantas yra vištienos sultinys, jautienos ar kaulų sultinys, kurį galite pasigaminti iš pusės kubelio vienai stiklinei karšto vandens arba išsivirti iš kaulų patys, nors tai užtruks ilgesnį laiką.  

Kaulų sultinys, kurį galima laikyti ir šaldiklyje, o atsišildyti užsinorėjus.





Nors sako galvos skausmas pasireiškia antrą ar ketvirtą dieną, man jis atėjo daug vėliau, o štai širdies plakimas/mušimas man pasireiškė jau primą ar antrą dieną vakare pradėjus laikytis griežto low carb, kaip šioje aprašytoje low carb savaitėje.


Dietdoctor.com nuotrauka
Kaip teigia didžiausias pasaulyje Švedų low carb tinklalapis DietDoctor.com, širdis pradeda intensyviau daužytis, dėl tos pačios priežasties kaip ir dėl galvos skausmo – skysčių ir druskos trūkumo. Sumažėjus skysčiams kraujyje, širdžiai reikia intensyviau pumpuoti kraują, kad palaikytų kraujo spaudimą. Todėl laikantis low carb negailėkite skysčių.  

Arba tiesiog palaukite ir plakimas nusiramins. Jis būna trumpalaikis. Ilgainiui šis simptomas visai dingsta, nes organizmas pripranta prie low carb.

Jeigu širdies mušimai nedingsta Diet Doctor teigia, kad tada galima padidinti angliavandenių kiekį savo racione. Nors tai bus mainai svoris prieš širdies plakimą, nes tai sumažins low carb poveikį organizmui.  

Kitas simptomas gali būti vidurių užkietėjimas. Man tokio niekada nepasitaikė, tiesą pasakius laikantis low carb viskas kaip tik susitvarkė, nes nėra produktų maišymo su angliavandeniais. Be to tai ne koks Dukanas, kur valgomi vien tik liesi baltymai. Low carbe valgoma daug daržovių, skaidulų, tokių kaip psyliumas, geriama daug skysčių, vartojami riebalai. Priežastis kodėl kai kuriems taip galėtų atsitikti, pasak dietdoctor yra dėl to, kad pradžioje daugiau šlapinamasi, todėl organizmas išnaudoja daugiau skysčių, skolinasi juos iš gaubtinės žarnos, dėl to gali užkietėti viduriai. Vėlgi padės vanduo su šiek tiek druskos, daugiau skaidulų ir daržovių.       

Ar pajutote kokius nors pašalinius  simptomus laikantis low carb mitybos principų? Pasidalinkite.
Diet doctor nuotrauka
Paruošta pagal asmeninius pastebėjimus bei dietdoctor.com.

Komentarai