2016 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Marcipano cigarai

Taip paprasta namuose pasigaminti marcipaną, kad net nustebau. Niekada nežinojau.
Šį kartą iš marcipano masės suformavau pailgas dešreles, bet galite formuoti ir rutuliukus. Pasirinkit kaip jums patinka.



Ingredientai:

2 kiaušinio baltymai
100 g migdolų miltų
60 g miltelinio Sukrino (Stevijos saldiklių mišinio arba eritritolio, kurį galima susimalti patiems)
2 lašai karamelinės arba vanilinės stevijos
50 g becukrio šokolado

Gaminame:

1. Sumaišykite baltymus, migdolų miltus ir saldiklį į vientisą tešlą.
2. Leiskite tešlai pastovėti šaldutyve.
3. Ištraukite tešlą ir suformuokite pailgas lazdeles.
4. Kol tirpinate šokoladą vandens vonelėje ar mikrobangėje, įmeskite lazdeles į šaldymo kamerą, tada šokoladas iš karto sustings ant lazdelių ir jas aptrauks šokolado sluoksniu.
5. Ištraukite dešreles ir vieną po kitos nardinkite į ištirpintą šokoladą.
6. Padėkite į šaldytuvą atvėsti.


Andy Warhol, ladies & gentlemen.


 
SAKIAU, JEIGU ATEIS KOKS GARBUS PONAS, SAKYSIU: 'GAL CIGARĄ?' :-) Ir pakišiu šią dėžutę.
 
 Šaltinis: www.kriweb.no

1 komentaras: