2015 m. kovo 11 d., trečiadienis

Energetiniai batonėliai


Darnaus įsiklausymo dėka iš savo draugutės, kaip dabar populiaru sakyti, gavau šias Tupperware formeles batonėliams gaminti. Super formelės, geresnių ir nerasi, tiesą pasakius, tikrai nelengva tokias rasti. Ačiū, Redai, kurios blogą galite pažiūrinėti ir paskaitinėti čia.

Aš tikiuosi, kad turite tokias formeles, todėl be vargo galėsite pasigaminti šitą mažai angliavandenių turintį skanumyną.

Pirmiausia reikia pasigaminti tokį miuslį.

Kai turite muslį, į kurį aš nededu recepte esančios kakavos, nes man be jos skaniau, galime pradėti gaminti Energetinį batonėlį.

Reikės: 
1 dl kokosų aliejaus
3 arb.š. miltelinio Sukrino
1/2 arb.š. miltelinio vanilino
2 1/2 dl miuslio
žiupsnelio druskos
 
1. Ištirpdinkite kokosų aliejų ir įmaišykite į jį miltelinį Sukriną ir vanilino smilteles.
2. Susmulkinkite miulsį blenderyje, kol jis pavirs į susmulkintą masę, bet ne į miltus. Supilkite masę į dubenį.
3. Įmaišykite vandenyno druską ir užpilkite ištirpdintą kokosų aliejų su Sukrinu ant susmulkintos masės.
4. Išklokite formelę kepimo popieriumi ir supilkite į ją sėklų masę.
5. Įdėkite formelę į šaldiklį ir leiskite pastovėti 15 min.
 
Glazūra
50 g tamsaus šokolado
2 valg.š. kokosų aliejaus
1 valg.š. Sukrino pudros
1 valg. š. grietinėlės
 
1. Ištirpdykite šokoladą ir kokosų aliejų puode.
2. Įmaišykite miltelinį Sukriną ir grietinėlę.
3. Paskirstykite glazūrą ant batonėlių ir dėkite į šaldytuvą. Palaukite kol glazūra sukietės.
 
Pagamintus laikykite šaldytuve arba šaldiklyje. 
Tinka po pietų arba kelionėje.
 
Vienintelė kritika, kurią išgirdau iš namiškių, tai, kad glazūra galėjo dengti visą batonėlį iš visų pusių. Manau, kad tai įmanoma, nes sustingusi masė labai gerai laikosi. 
   
 


  Šaltinis:2  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą