2014 m. spalio 18 d., šeštadienis

Uogų salotos su varške


Čia vadinamas 'kesam' yra smulkiai sutrinta ir truputį pasaldinta varškė.  

Sudedamosios dalys yra tokios:

500 g šviežių braškių arba mėlynių/šilauogių
1 granatas
1 laimas
250 g varškės su vanilinu (vanilinio kesamo) 7,5 proc. riebumo
2 gabalėliai tamsaus šokolado

Perpjauti braškes per pusę ir sudėti į dubenį. Išskobti visas granato sėklas ir sudėti ten pat. Perpjauti laimą ir išspausti iš jo sultis.

Viską sumaišyti ir užviršuoti varške. Apibarstyti stambiai kapotu šokoladu.

Šaltinis: Ulrika Davidsson Kokebok om 5:2, Exlibris Media AS, 2014

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą