2014 m. rugsėjo 25 d., ketvirtadienis

Tzadziki


Kitur dar rašomas kaip ‘tsatsiki’-  yra užkandis ruošiamas iš jogurto, aliejaus, agurko, česnako ir mėtos. Žodis ‘tzadziki’ yra atkeliavęs per naująją graikų kalbą iš turkų cacık. Tai padažas, užkandis arba dip’as duonai, daržovėms bei mėsai. Tzadziki yra naudojamas ir kaip padažas salotoms sumaišyti.

Obuolių tzadziki tai nauja tradicinio tzadziki atmaina ir yra tiesiog gaivios salotos.

Obuolių Tzadziki

½ raudono obuolio
3 cm poro
½ - 1 česnako skiltelės
1 dl turkiško jogurto, 10 % riebumo
Druskos ir pipirų

Supjaustykite obuolį į mažus gabalėlius.
Supjaustykite porą bei smulkiai sukapokite česnaką.
Sukrėskite jogurtą, druską ir pipirus. Išmaišykite.

 

 

Šaltinis: Ulrika Davidsson Kokebok om 5:2, Exlibris Media 2013.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą