2014 m. rugsėjo 7 d., sekmadienis

Labai ploni migdoliniai sausainiai

Vyginta: "Liuks!" 

Sveiki, po ilgokos pertraukos! Kompiuterio atnaujinimo darbai privertė padaryti blogą pauzę, he, he (žodžių žaismas).

Per tą laiką visus išbandytus receptus išsisaugojau tik fotoaparate. Todėl dabar beliks tik aprašyti sudedamąsias dalis ir iliustruoti. Gaminau naminius 'bounty', miuslius, išbandžiau migdolinę košę, kepiau duoną, vištieną, sausainius ir žuvis. Low carb dvasia neblėsta. Tikrai ne!

Britė dietologė Laura Lamont netgi išleido naują Low Carb receptų knygą, kuri įrodo, kad mitybos trendai tobulėja ir atsinaujina, o ne miršta.





Šios knygos dar nevarčiau, bet tikiuosi greitai tai padaryti bei išbandyti ten esančius receptus ir pasidalinti savo bloge.

Vakar draugės Vygintos, kuri gyvena kitoje saloje, apsilankymo proga desertui išsikepėme nuodėmės vertų migdolinių sausainių. Jau patyriau, kad kepiniai kuriuose naudojami migdoliniai miltai gaunasi laaabai skanūs.

Originaliame recepte šie sausainiai vadinami 'mandelflarn'. "Flarn' yra daniškas žodis, kurio vertimo oficialiame norvegiškame žodyne taip ir neradau, bet paklausinėjusi žmonių gavau paaiškinimą, kad tai yra labai plonas sausainis.

Šie sausainiai primena karamelę ir yra nepaprastai gardūs. Valgant tik ką iškeptus gali šiek tiek sviestuotis rankos. Labai tinka prie juodos kavos.

RECEPTAS:

Migdolinės plokštelės
100 g sviesto
80 g Tagatese (saldiklis iš sukralozės ir izomalto,  randamas sveikuolių parduotuvėse)
3 valg. š. migdolų miltų (galima pasidaryti namuose: labai smulkiai sumalti migdolai) 
2 valg. š. fiberfin (labai daug pluošto (60%) turintys miltai)
100 g kapotų migdolų

Paruošimas:

1. Užkaitinkite orkaitę iki 145C.

2. Puode ištirpinkite sviestą ir Tagatese. Pamaišykite kaitindami ant silpnos ugnies ir leiskite keletą minučių silpnai pasitroškinti.

3. Nuimkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite migdolų miltus ir fiberfin. Išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

4. Įmaišykite sukapotus migdolus.

5. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu išdėliokite mažus kauburėlius. (Jie vis tiek kepdami susilies.)

6. Kepkite 12-13 minučių kol masė pasidarys aukso bei rudos spalvos. (Kartais reikia pakepti dar 5 minutes papildomai.)

7. Atvėsinkite sausainius ir supjaustykite picos ritiniu, jeigu viskas susiliejo. Šiuos sausainius galima laikyti šaldiklyje arba valgyti iš karto. (Tešlą galima naudoti kaip varškės pyrago pagrindą.)

Kadangi gaminau šiuos sausainius du skirtingus savaitgalius tai ir kompozicijos skirtingos.

Nereikia saldinti kavos.


 



(Šaltinis: Allers & Kakefest/ Hexeberg, Vorkinn og Storaker)

3 komentarai:

  1. Nieko neišėjo. Kažkas negerai su kiekiais. 100 g. sviesto ir 100 g. skaldyt7 migdol7, plius dar fiber miltai ir migdolų miltai- gavosi labai kieta etšla, kuri nesilydė, bet tiesiog iškepė ir paskui sutrupėjo.Ne taip, kaip nuotraukoje. Turbūt sviesto reikia kur kas daugiau.;(

    AtsakytiPanaikinti