Migdolinės plokštelės

Vyginta apie flarnus: "Liuks!" 

Sveiki, po ilgokos pertraukos! 

Vakar draugės Vygintos, kuri gyvena kitoje saloje, apsilankymo proga desertui išsikepėme nuodėmės vertų migdolinių plokštelių čia vadinamų "flarn". Jau patyriau, kad kepiniai kuriuose naudojami migdoliniai miltai gaunasi labai skanūs.

Originaliame recepte šie sausainiai vadinami 'mandelflarn'. "Flarn' yra daniškas žodis, kurio vertimo oficialiame norvegiškame žodyne taip ir neradau, bet paklausinėjusi žmonių gavau paaiškinimą, kad tai yra labai plonas sausainis. Angliškai išvertus tai reiškia "crispy", taigi lietuviškai traškus, apskrudęs. 

Šie sausainiai primena karamelę ir yra nepaprastai gardūs. Valgant tik ką iškeptus gali šiek tiek sviestuotis rankos. Labai tinka prie juodos kavos.

RECEPTAS:

Migdolinės plokštelės
100 g sviesto
80 g Tagatese (saldiklis iš sukralozės ir izomalto,  randamas sveikuolių parduotuvėse)
3 valg. š. migdolų miltų (galima pasidaryti namuose: labai smulkiai sumalti migdolai) 
2 valg. š. fiberfin (labai daug pluošto (60%) turintys miltai)
100 g kapotų migdolų

Paruošimas:

1. Užkaitinkite orkaitę iki 145C.

2. Puode ištirpinkite sviestą ir Tagatese. Pamaišykite kaitindami ant silpnos ugnies ir leiskite keletą minučių silpnai pasitroškinti.

3. Nuimkite puodą nuo ugnies ir įmaišykite migdolų miltus ir fiberfin. Išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.

4. Įmaišykite sukapotus migdolus.

5. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos šaukštu išdėliokite mažus kauburėlius. 

6. Kepkite 12-13 minučių kol masė pasidarys aukso spalvos. (Kartais reikia pakepti dar 5 minutes papildomai.)

7. Atvėsinkite sausainius ir supjaustykite picos ritiniu, jeigu viskas susiliejo. Šiuos sausainius galima laikyti šaldiklyje arba valgyti iš karto. (Tešlą galima naudoti kaip sūrio pyrago pagrindą.)


Su šiuo traškiu sausainiu nereikia saldinti kavos.





(Šaltinis: Allers & Kakefest/ Hexeberg, Vorkinn og Storaker)

Komentarai

  1. Nieko neišėjo. Kažkas negerai su kiekiais. 100 g. sviesto ir 100 g. skaldyt7 migdol7, plius dar fiber miltai ir migdolų miltai- gavosi labai kieta etšla, kuri nesilydė, bet tiesiog iškepė ir paskui sutrupėjo.Ne taip, kaip nuotraukoje. Turbūt sviesto reikia kur kas daugiau.;(

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą