Gervuogių pudingas

Šiandien pusryčiams turėjau pasigaminus gervuogių pudingo. Ir nors norėjau kiaušinienės su šonine, pasirinkau pudingą, arba keksiuką, nes norėjau kuo greičiau.

Bet šiaip galiu pasakyti, kad šitas pudingas yra tikrai geras.
Jeigu vakare ar ryte norėsis kokio nors saldumyno, bus kažkoks nikis, jausitės nepavalgę, nesotūs, pavargę, tai šitas tikrai visas gyvenimo problemas išspręs kaip mat, nes užpildys visus nikius sveikais riebalais ir kiaušiniais. Ir garantuoju SIELA nurims, na, gal ne amžiams, bet visam vakarui, iki kito ryto ar iki kito valgymo.


Recepto minusiukas yra tas, kad reikia net 5 kiaušinio trynių. Daugokai, o paskui reikia su tais baltymais kažkaip susidoroti.  

2 porcijoms reikės:

2 valg. š. kokosų aliejaus
2 valg. š. sviesto
5 trynių
1 valg. š eritritolio "Sukrin"
2 valg. š. grietinėlės
2 valg. š. kokosų miltų
1/4 arb. š. kepimo miltelių
50 g gervuogių

Citrinos sulčių ir drožlių nuo pusės citrinos galima dar įpilti ir patarkuoti.


Eiga:

Užkaitinam orkaitę iki 175 C.

Atidedam kambario temperatūros kokosų aliejų ir sviestą.

Išplakame kiaušinius kol truputį pabals, įmaišome saldiklį, vėl paplakame. Supilame grietinėlę, įmaišome aliejų ir sviestą.

Suberiame kokoso miltus, kepimo miltelius ir gerai iš maišome.

Tada tešlą dedame į kepimui atsparius kepimo indelius (keramikinius), uždedame uogas ant viršaus ir kepame 20 min.

Man skaniausi šilti, bet galite valgyti ir šaltus. Galima valgyti su uogomis ar plakta grietinėle.






  Receptas iš "Lifesum".


Komentarai