Baltyminė duona

Ši baltyminė duona yra visai neįmantri, nes joje nėra jokių retų produktų, kurie Rusijoje jau pardavinėjami, bet Lietuvą vis dar aplenkia. Turiu galvoje pvz., Fiberfinną, fibrexą. Jie aprašyti čia.  

Šios duonos sudėtis, kaip ir daugelio low carb duonų - sėklos ir kiaušiniai. Kaip sako rusai, "ловите" recept.





1 neaukštam duonos kepaliukui reikės:

4 kiaušinių
150 g grietinės
3 valg. šaukštų aliejaus
1 valg. š. kepimo miltelių
50 g. linų sėmėnų
60 g.sėlenų
50 g. sezamų sėklų
50 g. saulėgrąžų sėklų


  • Išplakite kiaušinius. Sumaišykite juos su grietine ir aliejumi.
  • Sudėkite visas sausas dalis ir gerai išmaišykite.
  • Tešla turi atrodyti kaip tiršta košė. Jeigu tešla atrodo skystoka įpilkite dar sėklų ar sėlenų.
  • Ištieskite duonos formą kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.
  • Kepkite duoną ant apatinės orkaitės lentynos 180 C karštyje 55 minutes.
  • Ištraukę duoną atšaldykite ant grotelių, kad tolygiai vėstų.
  • Duoną laikykite šaldytuve maistiniame popieriuje arba maišelyje. Galite ir užšaldyti.
Sėklas duonoje galite ir sumalti. Kartais man patinka rupi duona, kartais minkšta.
Galite įberti druskos, trintų kmynų, mėgstamų prieskonių.
Dalį sėlenų galite pakeisti migdolų miltais.
Porciją galite padvigubinti tada iškeps aukštesnė duona, bet tada ir pakepkite ją 10 minučių ilgiau.
Sėklas galite pakeisti kapotais riešutais.
Žodžiu nebijokite paeksperimentuoti.
Ši duona gera, sveika, nesunki ir soti.

Valgiau ir skanesnių low cab duonų, bet ši tokia greita paprasta ir funkciją atlieka.     



Komentarai

  1. Fiberfin perku cia https://pirmassaukstas.lt/shop/ekologiski-produktai/be-gliuteno/atspari-krakmolinga-lasteliena-fiberfin/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O, wow! Aciu, kad pasidalinote! Reiks pasakyti tiems kas nezino!

      Panaikinti

Rašyti komentarą