Raudoni burgeriai





Sveiki, visi.

Mokausi arabų kalbą, tai nėra kada receptų ir papildymų skelbti. Bet low carbo laikausi, na kartais gal nušoku su rudeniais obuoliais nuo kurių ir nuotaika pakyla, bet paskui vėl grįžtu ir padarau saldėsių pertrauką. Šią savaitę gaminau šiuos burgerius. Burgeriai kaip burgeriai, bet labiausiai sužavėjo salotos, nes tokios kombinacijos nesu bandžiusi: burokėliai ir cukinija su aliejumi bei citrinų sultimis.

PS Burokėlis, pasak Švedijos daktarės Anikos Dahlquist yra geras low carb užkandis tarp valgymų.

Burgerių receptas:

500 g faršo
1 kiaušinis
100 ml grietinėlės
1 arb.š. provanco žolelių
druskos ir pipirų
1 patarkuotos citrinos žievės
1 šaukštas sviesto
4 griežinėliai ožkos sūrio

SALOTOS:

4 burokėliai
pusė cukinijos (žalios)
šviežio baziliko
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių
druskos ir pipirų
salotų lapų
moliūgo sėklų

Gaminame:

įkaitinkite orkaitę iki 175 C.
sumaišykite mėsos faršą su kiaušiniu, grietinėle, citrinos žievele, provanco prieskoniais, druska ir pipirais.
per daug neminkykite, kad burgeriai nebutų per daug kompaktiški.
suformuokite 4 burgerius ir spkepkite keptuvėje.
sudėkite burgerius į šilumai atsparų indą ir apkepkite orkaitėje 15 min.
likus 5 min. uždėkite ant burgerių ožkos sūrį.

Salotos:

išvirkite burokus. supjaustykite griežinėliais.
supjaustykite cukiniją plonais griežinėliais su sūrio pjaustykle.
sumaišykite šias dvi daržoves. Supjaustykite baziliką ir dėkite prie daržovių kartu su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis.(Jos labai gerai nuimą tą burokėlių saldumą).
berkite ant salotų druskos ir pipirų.

Ant lėkščių dėkite salotas, tada burokų salotas ir burgerį ant viršaus.
Sėklų ant topo.



Komentarai