Cake pops and Norwegian nature

Praėjusį penktadienį likom su mažąja namuose, todėl pabandėme išsikepti cake pops. Cake pops tai pyragėliai ant pagaliuko kilę iš žodžio lolipops, tik čia bus ne ledinukas ant pagaliuko, o pyragėlis.

Čia Norvegijoje jie labai populiarūs tarp blogerių. Net neįsivaizdavau kaip juos reikia ant to pagaliuko iškepti, bet mačiau, kad atrodo gražiai. Ir seniai norėjau juos pabandyti pasigaminti.


Susiradau patikimą receptą pas low carb autorę Cecile Theiste-Bratli ir pradėjome gaminti. Viską darėme step by step ir viskas pavyko!
Sekantis vaikų gimtadienis išgelbėtas.

Ingredientai:

30-40 cakepops

5 kiaušiniai
100 ml Sukrino
4 valg. š. kokosų miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
1 valg.š. psyliumo


Iš pradžių reikia išsikepti pyragą iš aukščiau išvardintų ingredientų. Nes pasirodo pyragėliai ant pagaliuko yra gaminami iš jau gatavai iškepto pyrago. Rutuliukams sulipdyti galite naudoti ir kokio nors kito pyrago likučius. Tiesiog reikės viską susmulkinti ir sulipdyti į rutuliukus.


Taigi kepam pyragą:

Išplakite kiaušinį su Sukrinu. Įmaišykite kitus ingredientus. Supilkite masę į kepimo indą ir šaukite į 180 C karščio orkaitę 15 minučių.
Kai pyragas atauš, sutrupinkite jį negailestingai į trupinius virtuvės kombaine ar su rankiniu smulkintuvu.

Vieną pyrago gabalą sumaišykite su 75 g ištirpinto šokolado, o kitą su 200 g braškių piurė.

Šokoladinis variantas man geriau gaminosi, nes nebuvo tokia skysta pyrago masė.

Kai sumaišote pyragą su šokoladu arba uogomis, iš masės pradėkite formuoti rutuliukus, kuriuos dėkite į šaldiklį 20 minučių. Tuo tarpu ištirpdinkite 200 g šokoklado vandens vonelėje. Tada išimkite rutuliukus, smeikite pagaliuką arba nukirptą šiaudelį į rutuliuką ir nardinkite popsą į šokoladą. Palaikykite lolį kad nuvarvėtų šokoladas, jeigu šokolado nuvarvės ant pagaliuko jis geriau laikysis.

Apibarstyti pabarstukais arba spalvotomis kokoso drožlėmis.

Laikyti šaldytuve.
Skanaus!




Komentarai