Geltona sriuba



.

Jeigu ir neturiu visų ingredientų šiai sriubai, vis tiek ją verdu. Nes ji tokia šilta, sušildanti ir egzotiškai miela. Tikrai nesustokit, jeigu visko neturite. Pagrindas čia kokosų pienas, truputis lašišos ir kokia minkšta žalia daržovė, pvz., kalafijoras ar brokolis, vanduo ir sultinys, dar koks nors prieskonis ir voila, sriuba jūsų! Galite vietoj žuvų vartoti vištieną.   

4 porcijos
1 skardinė riebaus kokosų pieno
2 valg.š. raudonos kario pastos
350 ml žuvies sultinio
3 valg.š. Tailandietiško žuvies padažo
2 valg.š. kapoto laimo lapų (galima ir apsieiti)
0,5 šaukštelio ciberžolės
1 kg geltonos cukinijos (jeigu nerandu naudoju žalią, nes dažniausiai nerandu)
500 g lašišos filė – šaldytos arba šviežios
500 g karališkų krevečių arba paprastų krevečių
10 špinatų lapų
1 žiupsnis druskos
1 arb. š. naujai drožtų pipirų
1/2 laimo sulčių
2 valg.š. kapotos kalendros

Supilkite kokosų pieną į didelį puodą, įmaišykite kario pastą. 
Supilkite žuvies sultinį, žuvies padažą, laimo lapus, ciberžolę ir užkaitinkite iki virimo. 
Supjaustykite cukiniją gabalėliais ir suberkite į sriubą. 
Leiskite viskam pavirti keletą minučių iki kol cukinija suminkštės. Supjaustykite lašišą gabalėliais ir meskite į sriubą. Leiskite lašišai 3 minutes prisitraukti. 
Sumeskite krevetes. Tegul viskas prisitraukia dar 2 minutes. 
Supjaustykite špinatus ir berkite juos į sriubą. 
Suberkite druską ir pipirus, laimo sultis. Užmeskite kapotos kalendros.

TIEKITE su šviežiais sūrio keksiukais.



Šaltinis: Nr. 1    

Komentarai