Godiva

Pakalbėkime apie maistą su istorija.

Ėch, kokių moterų būta istorijoje! Pavyzdžiui, štai Ledi Godiva, kilminga anglosaksų dama, gyvenusi, Jesus Christ, net XI amžiuje ir net gyvendama tada sugebėjo nuoga ant arklio prasijot per savo Koventrio miestą (dabar devintas pagal dydį Anglijos miestas). Štai šiame paveiksle Britų dailininkas John Collier rafaelitišku stiliumi nutapė Godivą ant arklio. Gražu, tiesa?  
John Collier's Godiva.
Legenda byloja, kad jos nuožmus vyras Leofrikas (beveik, Leo the Freak) taip užkėlė mokesčius Koventryje, kad net Godivai pasidarė šiurpu ir ji paprašė mokesčius sumažinti. Tačiau vyras nesutiko. Jis tik leptelėjo, kad sumažins, kai ji nuoga prajos ant arklio per miestą. Žinoma, vyriškis to nesitikėjo, bet moteris iššūkį priėmė.  ('Challenge accepted', įsivaizduoju ji sušuko.)Visiems buvo įsakyta užsiverti langus ir duris, o grafienė Godiva su Ievos kostiumu prisidengusi tik ilgais gražiais plaukais sėdo ant arklio. Aišku atsirado, kas norėjo visa tai pamatyti ir taip dar vienas dalyvis iš šio nutikimo įėjo į istoriją, o būtent Peeping Tomas, vojeristo sinonimas, kuris buvo nudaigotas už tai, kad nusprendė truputį pasižvalgyti. Leofrikas savo pažado laikėsi ir mokesčius sumažino. O kas jam beliko?

Šiandien tą Gudrun, Godgifu (senąją Anglų kalba - Old English (OE) jos vardas yra Godgifu, kas reiškia 'dievo duota'), Godiva, kurią beje anglai taria, kaip Godaiva, na tai beveik kaip mūsų Daiva, atsimename skanaudami labai skanų ir prabangų belgišką šokoladą GODIVA ir klausydamiesi Queen dainos 'Don't Stop me Now' kur Merkuris dainuoja: 'I'm a racing car passing by like lady Godiva.'
Godiva, šokoladas
Musli batonėlis užlietas tirpinta Godiva by moi.








Štai kur ji šiandien joja ant arklio.



PS Low carbe šokoladą galima valgyti, jeigu jis turi daugiau nei 70 proc. kakavos. Ir per daug neinama iš proto, jeigu jame yra cukraus, nes juodas šokoladas nebūna toks saldus, kaip pieniškas.

Šią savaitę gaminau naminius batonėlius, nes nuo tų pirktinių jau plionkė trūkinėja visom prasmėm ir sveikatos, ir pinigų prasme. Šiuos sočius batonėlius susisukau iš riešutų ir sėklų miusli ir padengiau ištirpintais GODIVOS šokoladukais. Viešpatie, koks skonis. Jaučiuosi kaip koks Peeping Tomas kvadratu ir kubu. Whatever, žodžiu, vertas daiktas nuodėmės, dievaži. Mirtis dar neištiko.

Godiva šiaip retas ir prabangus šokoladas. Galite pasidairyti kokius gurmaniškus šedevrus jie gamina čia: http://www.godiva.com. Tie, kas sėdit Europarlamente Belgijoje, galite pasilepinti, o šiaip ne visur jo galima rasti. O paprašyt, kad tie kas ten būna, kad parvežtų turbūt būtų nekuklus prašymas.
Lietuvoje nesu mačiusi, Godivos, o pati pirmą kartą Godivos paragavau viešėdama JAV, Kalifornijoje. Ir tikrai atkreipiau dėmesį. Vėliau net draugės prašiau iš JAV atsiųsti, nes maniau, kad tai Amerikoniškas produktas. Oops, oops, sorry, Belgians, you're the best.  
Godiva iš JAV
Šiuos šokoladukus, kuriuos matote nuotraukoje pirkau šią vasarą oro uoste Norvegijoje, kai skirdau namo į Lietuvą. Šiaip Norvegijoje ne oro uoste, nesu Godivos mačius. Jeigu matėt Lietuvoje ar Norvegijoje, praneškite.
Beje, energetinius Musli batonėlius, kuriuos čia gaminau galite užlieti ir kitokiu jums skaniu daug kakavos turinčiu juodu šokoladu, nebūtinai Godiva, c'mon, dar neišpižonėjom iki tiek!
Mano 'energy' batonėliai ir kaip juos pasigaminau:
Godiva Glazūra:

50 g šokolado (su minimum 70 proc. kakavos) 
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 valg.š. miltelinio Sukrino
1 valg.š.grietinėlės

1. Ištirpinkite šokoladą su kokoso aliejumi vandens vonelėje.
2. Įmaišykite Sukriną ir grietinėlę.
3. Apliekite galzūra batonėlius ir dėkite į šaldytuvą, kad suauštų glazūra.


Beje, batonėliai sotūs, tad nepersivalgykite, tai LCHF produktas, jis nenueis į šlaunis, bet sotūs dėl kokosų aliejaus jausitės ilgai. Tikri energy užtaisai.
Someone is stealing it! I need a detective.
Batonėlio pagrindas: Gaminti, kaip čia.





Šių laikų Godiva - Emily Ratajkowski for Galmour mag. (Goalz)
Gal ant karvės prasijot? (Reality)

Komentarai