Mergelių savaitgalis Geilo 2016 gegužė

KAS? Jomfruweekend, Mergelių savaitgalis.

KUR? Geilo, tariasi kaip Jeilo, kurortiniame turistiniame miestelyje pakeliui iš Bergeno į Oslą ir atvirkščiai, Hol kommune. Viešbutyje Vestlia.

KAIP? Smagiai.4 dienas ir 3 naktis.

KODĖL? Nes merginoms, kartoju, moterims ir merginoms, reikia atsipalaiduoti, pasikrauti naujos energijos ir gauti įkvėpimo sportui ir gerai savijautai.

KADA? Gegužės 5-8 dienomis. Pavasarį tokie ir panašūs savaitgaliai-renginiai vyksta beveik kiekvieną savaitgalį. Reklamas apie tokius renginius galima rasti moterų žurnaluose, pvz, Shape Up.



Vaizdas per viešbučio Vestlia langą.

Vaizdas iš mano balkono.


Taigi, praėjusį savaitgalį aš ir Heidi praleidome įspūdingais kalnais apsuptame Geilo miestelyje. Keturias dienas buvome maitinamos ir kviečiamos dalyvauti įvairiose paskaitose, reklamose, jogos užsiėmimuose, vandens gimnastikoje, meditacijoje, mindfulness bei pasivaikščiojimuose kalnuose. Viskuo pasinaudoti net ir nespėjome, nes norėjosi ir pailsėti.

Didžiausią įspūdį padarė tai, kad nuvažiavę į Geilo gegužės mėnėsį radome sniegą. (Pagalvojau, kad Lietuvoje dėl to turbūt kiltų triukšmas, iš serijos neikime į lauką kol nenutirps.)
Eglutė apsuptoji.

Pirmą vakarą susiradome tik restoraną ir kritome į lovas, nes jaučiausi kažkokia išpampus, arba kaip anglai sako, "bloated", po kelionės traukiniu.

Kitą dieną išsiruošėme į Fjelltur - vert. Pasivaikščiojimą kalnuose. Aukštyn į kalnus nekopėme, bet apėjome viduryje miestelio esantį fjordą. Teko eiti sniegu. Buvo tikrai nelegva nes viskas slydo ant to susikristalizavusio sniego.

Taip išsirikiavome ir ėjome visos!


Paėjus į šalikelę įsmukau, nors visai nesitikėjau.

Siberian nature






Aš ir Heidi.

Kitoje fjordo pusėje jau pavasariškiau.

Svajonių namas, arba sklypas.



Viešbutyje gyvenimas tekėjo savo vaga. 
Pozavom prie sienos:
Strike a pose a la Victoria Beckham.

Žavėjausi menu vestibiulyje:

Munch, Munch.



Labiausiai patiko maistas antrą vakarą. Bufetas:



Viešbučio biblioteka paliko tikrai gerą įspūdį, nes radau labai netikėtų knygų:




Vieną vakarą stebėjome komikės Kristinos Koht pasirodymą. Ji tikrai buvo juokinga ir patarė eiti į darbą susikišus sijoną į pėdkelnes. Būtumėt jūs girdėję kaip moterys klykė iš juoko! She was really good!
Kristine Koht: Don't take yourself so seriously. LOL
 Grįžę namo jau gavom priminimus, kad nepamirštume atvažiuoti kitais metais.
Ar važiuočiau vėl? Tikriausiai taip. Tai kainavo apie 4000 kronų, bet daug kas buvo įtraukta į kainą,kaip antai, pusryčiai, pietūs, nakvynė ir daugybė užsiėmimų. Visada gera pakeisti aplinką ir pažiūrėti kaip gyvena kiti. 
Birželį kilsiu į aukščiausią Norvegijos viršukalnę Galdhøpiggen. Tai nebus tokia luxus kelionė kaip ši, bet ne mažiau įspūdinga, manau. Laukite reportažo iš ten.





 

Komentarai