Šį savaitgalį kepiau šokoladinį pyragą be pieno ir miltų,
o cukrų pakeitė saldumas iš datulių ir klevų sirupo. Pyragas išėjo skanus ir
dar sultingesnis antrą dieną. Tai geras pyragas 'cheat meal'ui, savaitgaliui ar šventei.
ŠOKOLADINIS PYRAGASIngredientai:
1 pyragui
150 ml alyvuogių aliejaus
50 g kakavos miltelių
125 ml verdančio vandens
15 daltulių (30 minučių pamirkytų vandenyje)
2 valg.š. klevų sirupo
3 kiaušinių
2 arb.š. vanilinio cukraus
150 g maltų migdolų
½ arb. š. sodos
Žiupsnelio druskos
·
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C.
·
Sumalkite riešutus riešutų smulkintuve
arblenderyje. Sumaišykite kakavą su verdančiu vandeniu. Atvėsinkite. Rankiniu
smulkintuvu pagaminkite piurė iš pamirkintų datulių.
·
Dubenyje sumaišykite sumaltus migdolų
miltus, sodą, druską ir vanilinį cukrų.
·
Sumaišykite datulių piurė, alyvuogių
aliejų ir kiaušinius į vientisą masę. Tada įmaišykite atvėsusią kakavą. Supilkite
klevų sirupą. (Aš pyliau tik vieną šaukštą ir buvo pakankamai saldu.)
·
Dabar turite vieną dubenį su sausomis
dalimis ir kitą su drėgnomis atskirai. Po truputį pilkite sausų dalių mišinį į
šalpių dalių dubenį, kol pasidarys tiršta vientisa masė.
·
Išklokite 23 cm skermens apvalią pyragų kepimo
formą, ištepkite šonus trupučiu apyvuogių aliejaus ir supilkite pyragą į formą.
·
Kepkite pyragą orkaitės viduryje 30
minučių kol pyragas sumikštės ir taps lipnus.
·
Pyragą galite patiekti šiltą su šerbetu,
maišytomis uogomis, šviežiomis uogomis arba su trupučiu ledų, plakta grietinėle.
PS Lietuviškas receptas baigiasi čia. O apačioje pridedu
receptą savo norvegiškiems draugams. ;-)
SJOKOLADEKAKE
INGREDIENSER:Til 1 kake:
1,5 dl olivenolje
50 g kakaopulver
1,25 dl kokende vann
Ca. 15 dadler (bløtlagte i 30 min)
2 ss lønnesirup
3 egg
2 ts vaniljesukker
150 g malte mandler
½ ts natron
En klype mineralsalt
·
Forvarm ovnen til 170°C.
·
Kvern mandlene på en mandelkvern eller i
en melkvern. Rør sammen kokende vann og kakao. Avkjøl. Lag en daddelpure ved å
mose bløtlagte dadler i en blender.
·
Bland mandelmel, natron, salt og
vaniljesukker i en bakebolle.
·
Bland daddelpure, olivenolje og egg i en
egen liten bolle og rør dette sammen til en jevn røre. Rør så inn den avkjølte
kakaoen (Jeg: og sikkert lønnesirup. Jeg tilsatt 1 ss her.)
·
Nå har du alt det tørre i en bakebolle
og all væsken i en egen bolle. Bland så litt etter litt det tørre inn i væsken
til du har en smidig kakerøre.
·
Kle en liten (23 cm) rund kakeform med
bakepapir i bunnen og smør kantene med litt olivenolje.
·
Stekes på miderste rille i 30 minutter
til kaken er myk og litt klissete. Kaken serveres varm alene, med litt
bærsorbet, rørte bær, friske bær eller litt iskrem.
Šaltinis/kilde:
Berit Nordstrand Mat til Sinns,
Fraiva, 2013.
Komentarai
Rašyti komentarą