Graikiškų riešutų duona



Daug duonų esu išbandžius (žr. kitus duonų įrašus), tačiau ši duona yra mano absoliuti favoritė! Ji netgi patinka tiems, kurie nepaiso low carb mitybos pagrindų.

Man low carb duonos dar patinka tuo, kad jų nereikia minkyti. Kadangi jos yra gana skystos, jas pakanka tik supilti į duonos kepimo formą ir pašauti į orkaitę. Visada viskas pavyksta ir nereikia jokių duonkepių.
Priežastis kodėl nereikia kildyti ir minkyti low carb duonų yra jų sudėtis, kurioje yra balkšvojo gysločio sėklų. Jos pačios brinksta vandenyje ir pučiasi. Kadangi gyvenimo tempas šiais laikais didelis, keptis duoną pačiam būtų tikrai didelis iššūkis. Todėl low carb duonos yra labai greitai ir smagiai pasigaminamos, tereikia įsigyti reikiamus produktus ir Voila! Duona ant stalo ir šaldytuve (geriausia jas laikyti šaldytuve, nes jose yra kiaušinių).

Šiai Graikiškų Riešutų Duonai reikės:

70 g graikiškų riešutų
40 g saulėgrąžų gemalų
30 g fibrex
30 g pofiber
40 g fiberfin (produktai aprašyti čia)
30 g linų sėmėnų
1 1/2 valg. š. kepimo miltelių
1 1/2 valg. š. Sukrino (Stevijos saldiklių mišinio, eritritolio)
2 arb. š. druskos
1 valg.š. psyliumo (fiber husk)
500 g varškės (galima ir grūdėtos)
5 didelių kiaušinių
50 ml rapsų aliejaus

Gaminame:

1. Susmulkinkite graikiškus riešutus ir saulėgrąžas blenderyje. Suberkite susmulkintus riešutus su saulėgrąžomis į dubenį ir sudėkite visas sausas dalis.
2. Sumaišykite varškę, kiaušinius ir aliejų kitame dubenyje arba blenderyje. Sumaišykite sausą ir kiaušinių masę kartu.
3. Leiskite tešlai pabrinkti 10 min.
4. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą duonos formą.
5. Kepkite ant žemiausios lentynos orkaitėje 180 laipsnių karštyje 1 valandą ir 10 minučių.
6. Atvėsinkite duoną ant grotelių.

Tai duonų duona, kuri labai primena juodą lietuvišką duoną.


Komentarai

  1. Labai norėčiau išsikepti šios duonos, bet LT niekur nerandu, kur būtų galima nusipirkti: fibrex, pofiber, fiberfin. Gal galima apsieiti ir be jų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, Lietuvoje šių produktų nėra. Galima bandyti ir be jų. Pvz., fiberfin yra kaip miltai, tai gal bandyti panaudoti arba speltos miltus, arba kokius ruginius. Fibrexas, pofiberis - runkelių ir bulvių skaidulos, sakyčiau tada maltas linų sėmenis dėti vietoj jų.

      Panaikinti
  2. Visiškai tobula duona... Kepiau jau keletą kartų ir neatsidžiaugiu pati bei mano svečiai. Aušra, šis puslapis yra mano top 2016 atradimas! nuoširdus ačiū, kad daliniesi savo receptais ir low-carb mitybos principais.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą