Savo draugučių paskatinta skelbiu šios unikalios duonos receptą. Joje nėra nei miltų, nei raugo, nei mielių, bet vis viena tai labai duoniška duona.
Ji skani, saldi ir užtenka vienos riekės per diena, savaitę, mėnesį.
1 kepalas
2 dl saulėgrąžų gemalų1 dl linų sėmenų
4 valg.š. psylliumo
2 valg.š. chia sėklų
1 dl lazdyno riešutų
1 dl migdolų
5 dl avižų be glitimo
5 džiovintų datulių, supjaustytų
1 arb.š. druskos
3 valg.š kokosų aliejaus
3 ½ dl drungno vandens
Gaminame taip:
1. Sudėkite
ir sumaišykite visus ingredientus dubenyje ir leiskite pastovėti viskam 2
valandas po rankšluosčiu.
2. Įkaitinkite
orkaitę iki 175‘ C.
3. Suverskite
tešlą į formą, kurioje kepsite duoną, ištiestą kepimo popieriumi, ir kepkite 30
minučių.
4. Išimkite
duoną ir kepimo popierių iš formos.
5. Grąžinkite
duoną su kepimo popieriumi atgal į orkaitę ir kepkite toliau ant grotelių.
6. Kepkite dar
40 minučių, kad duona iškeptų ir pasidengtų traškia pluta.
7. Atvėsinkite
duoną ant grotelių.
Gal kas zinot,ka reiskia dl,koks cia matavimo vienetas?Noriu pabandyt issikepti sia duona.
AtsakytiPanaikintiDl- decilitras. 0.1ml = 100ml
PanaikintiTaip, decilitras 1dl=100 ml
AtsakytiPanaikinti