Šios salotos pakerėjo mane savo padažu. Man atrodo, kad su tokiu padažu bet kokia mėsa būtų skani, tačiau tikriausiai geriausiai dera su švelnia vištiena kaip šiose aštrumo turinčiose cezario salotose.
Porcija dviems
Pusė raudonos paprikos, išsėklintos ir smulkiai supjaustytos8 vyšniniai pomidorai, perpjauti per pusę
1 valg.š. balzaminio acto
60 ml vištienos sultinio
1 arb. š. aitriųjų paprikų dribsnių
1 arb.š. aitriųjų paprikų miltelių
1 sauja kalendros lapų, smulkiai sukapotų
360 g vištienos krūtinėlės, supjaustytos juostelėmis
2 valg. š. majonezo
1 česnako skiltelė, sutraiškyta
1 arb. š citrinos sulčių
½ arb.š. miltelinės stevijos/eritritolio
2 ančiuvių filė, nusausinta ir smulkiai sukapota
2 valg.š. šviežiai tarkuoto Parmezano sūrio
Pipirų
Romaninių salotų, suplėšytų
1. Įkaitinkite
orkaitę iki 160‘ C. Sudėkite papriką ir pomidorus į kepimui atsparų indą. Apšlakstykite
daržoves balzaminiu actu ir kepkite 30 min.
2. Tuo
tarpu į dubenį sudėkite sultinį, aitriųjų paprikų miltelius, aitriųjų paprikų
dribsnius, kalendrą, vištienos juosteles ir gerai viską išmaišykite, kad
vištienos gabaliukai pasidengtų marinatu. Uždenkite lipnia plėvele ir leiskite
pasimarinuoti 20 minučių.
3. PADAŽAS:
Sumaišykite majonezą, česnaką, citrinos sultis, stevijos miltelius, ančiuvius
ir Parmezaną ir užbarstykite pipirais.
4. Sudėkite
vištieną su marinatu į keptuvę ir kepkite 10 minučių ant vidutinės
temperatūros, kartais pamaišydami, kol vištiena iškeps ir skystis išgaruos.
5. Ant
romaninių salotų sudėkite iškepusią vištieną, pomidorus ir papriką, užliekite
padažu.
Šaltinis: Laura Lamont, The New Low-Carb Diet Cookbook, Watkins Publishing Limited 2014, Kindle Edition.
Super receptas, nuotraukos gražėja su kiekviena diena, liux :)
AtsakytiPanaikintiAčiukas, Kūmute!
AtsakytiPanaikinti