Fritata iš italų kalbos išvertus reiškia keptas arba kiaušinienė. Fritatos
Italijoje yra gaminamos pagrinde su kiaušiniųais, mėsa, daržovėm, sūriais, bei makaronais.
7 fritatos
8 kiaušiniai6 valg.š. grietinėlės
3 valg. š. rikotos
2 valg.š. tarkuoto parmezano
3 valg.š. jarlsbergo sūrio arba kito geltono sūrio
1 arb.š. kepimo miltelių
½ arb.š. druskos
¼ arb.š. pipirų
Šviežio raudonėlio arba čiobrelio (aš naudojau džiovintus)
1. Sudėkite
popierines formeles į mufinų dėklą arba naudokite dvigubas popierines formeles,
kad neišbėgtų turinys. Masė yra skysta kaip omletas.
2. Sumaišykite
visus ingredientus išskyrus prieskonius.
3. Supilkite
masę į mufinų formeles ir užberkite priekonius ant viršaus.
4. Kepkite
vidury orkaitės 180 C 10-12 minučių kol jie pageltonuos.
Patiekiami tik ką iškepti, nors galima valgyti ir
atšalusius.
Laikosi šaldytuve dvi dienas. Tinka lauknešėliui ant
rytojaus.Šaltinis 2.
Komentarai
Rašyti komentarą