Sūrio ir psyliumo pica


 ...kurią galima valgyti ir pirmadienį.
2/3 porcijos

200 g tarkuoto sūrio
3 kiaušiniai
1-2 valg.š. psylliumo
1 arb. š. kepimo miltelių

Įdaras
½ dl grietinės su išspaustu česnaku
½ poro
½ raudonojo svogūno
100 g kumpio
150 g tarkuoto sūrio
1 arb.š. picos prieskonių

1.   Gerai sumaišykite sūrį, kiaušinius, psylliumą ir kepimo miltelius. Leiskite tešlai pastovėti ir pabrinkti kol ji sutvirtės.
2.   Paskirstykite tešlą ant kepimo skardos padengtos kepimo popieriumi. (Jei galite raskite groblėtą, kad nepriliptų picos blynas. Arba ištepkite popierių aliejumi.). Kepkite 15 min. 200 C laipsnių karštyje.
3.   Supjaustykite porą, raudoną svogūną ir kumpį. Sumaišykite juos su česnakine grietine ir picos prieskoniais. Paskirstykite picos įdarą ant picos pado ir kepkite iki kol sūris išsilydys.
4.   Patiekite su kokiomis nors žaliomis salotomis.

Ir pakarokime viską su iliustracijomis:

1. Sutarkuokite sūrį.



2. Į sūrį suberkite psylliumą, kepimo miltelius, įplakite kiaušinius.


3. Šią masę pabrinkinkite.

4. Tepkite tešlą ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Kepimo popierių patepkite aliejumi, kad nepriliptų picos padas. Kepkite 15 min. 200 C karštyje. 


Padas pasiruošęs kepti.

5. Tuo tarpu supjaustykite įdarą: pusę poro, pusę svogūno, kumpį, išspauskite česnaką į greitinę, pasiruoškite picos prieskonius.



6.

7. Po 15 minučių kai picos padas iškepė, ištraukite jį iš orkaitės.



8. Sudėkite/ sukrėskite picos įdarą ant pado.

9. Jeigu norite, galite papuošti picą picos atributais arba varijuoti įdarą kaip jums patinka. 
Low carb pizza


Šaltinis: Aš ir Allers Lavkarbo 2014.

Komentarai