Mažaangliavandenė duona. |
Neseniai bandžiau išsikepti duonos iš mažai
angliavandenių turinčios atnaujintos/ pagerintos/ patobulintos Lauros Lamont receptų
knygos pavadinimu The New Low-Carb Diet Cookbook. Toje duonoje yra visi tipiški duonos
ingredientai: pilno grūdo miltai, mielės ir jokių kiaušinių.
Šioje duonoje mažai angliavandenių. |
Taigi, aš tikrai grįžtu prie tikrosios low carb duonos be
miltų, nes ją kepant visada viskas pavyksta. Tokią duoną kepti yra grynas
malonumas. Vienas produktas, kitas, trečias supili ir kepi. Jokių minkymų ir
kildinimų.
Taip atrodo visos
duonos dalys:
Kitos dalys ir taip matosi. Su rodykle neparodyta: riešutai, sviestas, grietinėlė, kiaušiniai |
Omega–3–Duona
200 g linų sėmenų50 g sezamų sėklų
50 g lazdyno riešutų (arba saulėgrąžų gemalų)
50 g migdolų riešutų
50 g fibrex (cukrinių runkelių pluoštas) jei neturite, galite jį pakeisti 50 g maltų riešutų ar sėklų
2 valg. š. kepimo miltelių
50 g sviesto
100 ml grietinėlės
6 maži arba 5 dideli kiaušiniai
1 indelis grietinės
3. Įmaišykite fibrex ir kepimo miltelius.
4. Ištirpdinkite sviestą nedideliame puode ir įmaišykite grietinėlę.
5. Įmuškite kiaušinius ir iškrėskite į juos greitinę. Sumaišykite viską mikseriu iki vientisos masės.
6. Sumaišykite sviesto mišinį su sausu mišiniu bei galiausiai su kiaušinių mišiniu.
7. Leiskite viskam pabrinkti 5 minutes.
8. Pilkite viską į popieriumi išklotą duonos formą talpinančią 2 l.
9. Kepkite duoną ant žemiausios lentynos 190 C karštyje 1 val. 20 min.
10. Atvėsinkite ant grotelių.
Komentarai
Rašyti komentarą