Ir dar girdėjau, kad avižos yra absoliutus laimėtojas super foods kategorijoje.
2 porcijos
100 g avižų dribsnių400 ml avižų pieno
40 g migdolų
1 arb. š. cinamono
1 arb.š. muskato (šviežiai patarkuoto, jeigu turite riešutą)
½ arb.š. tarkuoto imbiero
2 gvazdikėliai
½ arb.š. vanilės ekstrakto
2 arb.š. agavų nektaro/ sirupo
1 ½ valg.š. natūralaus jogurto patiekti kai košė išverda
Sudėti visus ingredientus,
išskyrus jogurtą, į puodą ir užvirti ant silpnos kaitros. Ir virti, (oh my!) net
30 minučių! Aš tiek ilgai tikrai neiškenčiu. Visų pirma, ryte norisi ko nors
greičiau, visų antra, košė ženkliai
išsausėja taip ilgai verdama. Taigi reikia maišyti ir/arba užpilti dar truputį
avižų pieno. Paverdu iš viso 20 minučių.
Bet kai ši košė pagaliau išverda
tai ji yra tikrai kažkas tokio!
PS Kai jau būnu prie durų išeiti, mano
taimeris pradeda pypsėti, kad praėjo 30 minučių. Ha, ha!
Šaltinis: Laura Lamont, The New Low-Carb Diet Cookbook, Watkins Publishing Limited 2014, Kindle edition.
Komentarai
Rašyti komentarą