Šis receptas
patraukė mano dėmesį dėl vieno reto ingrediento. Jame buvo sambal oelek. Sambal
yra malajų kalbos žodis kilęs iš javiečių kalbos. Tai aštrus padažas
susidedantis iš čili pipirų, česnakų, imbiero ir kitų dalių. Jame nėra cukraus.
Be to sambal oelek galima rasti ir Lietuvoje. Aš radau Akropolio Maximoj.
Vištiena su žemės riešutų sviestu ir kokosu
Receptas:
4-6 porcijos
4-6
vištienos krūtinėlės filė2dl kokosų pieno
1-2 dl grietinėlės
4 valg. š. žemės riešutų sviesto
1arb.š sambal oelek
½ laimo sulčių
1arb. š. druskos
Sviesto kepimui
Paruošimas:
Patiekalas
ruošiamas ant viryklės.
Supjaustykite
filė gabalėliais. Ištirpdykite sviestą keptuvėje ir lengvai pakepinkite vištieną,
kad gabalėliai iškeptų. Padėkite vištieną į šoną ir leiskite pastovėti.Sumažinkite temperatūrą. Supilkite kokosų pieną, sambal oelek, laimo sultis ir druską. Sumaišykite skonius ir leiskite pamažu pavirti penkias minutes be dangčio. Įdėkite žemės riešutų sviesto ir grietinėlės bei leiskite padažui pavirti kol jis įgaus kreminę masę, t.y., maždaug 5-10 min. Galima įlieti keletą lašų sojos padažo arba kokio kito padažo su stipriu skoniu.
Paguldykite
vištieną atgal į keptuvę ir sušildykite.
Patiekite vištieną su
skrudintais riešutais arba kokoso drožlėm, bei traškiom salotom.
Kitas, beveik analogiškas, receptas man dar labiau patiko.
Vištiena su keptais česnakais ir grietinėlės padažu
Receptas4-6 porcijos
600 g
vištienos filė
1 nesmulkintas
česnakas Citrinų sultys
3 dl grietinėlės
1dl liesos grietinės
2-3 valg. šaukštai Philadephia sūrio
Sviesto kepimui
Druskos, pipirų ir rozmarino
Paruošimas:
Patiekalas
ruošiamas ant viryklės ir 200 C orkaitėj.
Pakepinkite
vištienos filė ir česnako skilteles iš abiejų pusių dideliam kiekyje
sviesto. Užberkite druskos ir pipirų. Tada pašaukite vištieną į orkaitę ir
kepkite trumpą laiką.
Į keptuvę
supilkite grietinėlę ir liesą grietinę, leiskite jiems pavirti kartu su
puse česnako skiltelių ir rozmarinu.
Sumalkite padažą
su rankiniu mikseriu arba virtuvės kombaine. Perkoškite ir supilkite atgal į
puodą. Užvirinkite ir sudėkite Philadelphia sūrį.
Patiekite su
keptais česnakais ir virtomis daržovėmis.
Ten ne bulvė, o keptas česnakas. :-) |
Komentarai
Rašyti komentarą