Kaneloniai

Kaneloniai (cannelloni) yra italų virtuvės patiekalas. Tai stambūs, dideli makaronų tešlos vamzdeliai, įdaromi sūriu, faršu ar pan. ir kepami orkaitėje. 
Čia pateikiu low carb kanelonių su vištiena receptą.
Beje, ne low carb kanelonių niekada ankščiau nesu gaminusi, bet girdėjau, kad makaronai iš originalaus miltinio recepto daug kam neiškepa, veliasi tarp dantų, faršą reikia kimšti į jau pagamintą siaurą makaroną. Šiame recepte tokių problemų nėra, kadangi viską gaminame nuo pradžių ir vyniojame kanelonius patys.

Kaneloniai su vištiena

Receptas
Pastos lakštai:
200 g lydytas tepamas sūris (pvz. Philadelphia arba koks nors kitas)
7 kiaušiniai
25 g gysločio skaidulų dar vadinamų Psylliumo luobelėmis, čia Norvegijoje vadinamomis "Fiber Husk"

Įdaras:

450 g vištienos krūtinėlės supjaustytos mažais gabaliukais
2 česnako skiltelės
1 valg. šaukštas sukapoto citrininio čiobrelio
1 kiaušinis
1 arb. š. druskos
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
1 citrinos žievelė

Sūrio-grietinėlės padažas
125 g rikotos
1dl grietinėlės
25 g tarkuoto parmezano
30 g tarkuotos mocarelos

 1.      Pastos lakštai: Sumaišykite tepamą sūrį, kiaušinius ir psylliumo luobeles į vieną masę. Palikite masę pastovėti 10 minučių tam, kad psylliumo luobelės sugertų į save visą drėgmę ir suvienytų tešlą.

2.      Sušildykite orkaitę iki 150 laipsnių šilumos.

3.      Paskirstykite tešlą ant dviejų skardų išklotų kepimo popieriumi. Aš darau taip: iškrečiu pusę tešlos į vieną skardą, ant viršaus užtiesiu dar vieną kepimo popieriaus lapą ir iškočioju į visas puses. Kai nuimu viršutinį lapą vaizdas būna sulipęs ir ne koks, bet nepanikuokite. Viršutinį lapą dedu į  kitą skardą, apatinį palieku ten kur ir buvo. Tada likusią tešlą paskirstau ir į vieną ir į kitą skardą. Užlyginu tarpelius šaukštu ir du didžiuliai tešlos lakštai  paruošti kepimui.

4.      Pašauname tešlą į orkaitę ir kepame 15 minučių. Išėmus atvėsiname. Kol lakštai vėsta galima  pagaminti kitus cannelloni priedus.

5.      Faršas: Sumaišykite vištienos gabalėlius su česnaku, čiobreliais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Padėkite šaltai.

6.      Sūrio – grietinėlės padažas: Sumaišykite rikotą su grietinėle ir parmezanu.

7.      Supjaustykite pastos lakštus 10x10 cm kvadračiukais.

8.      Vyniokite faršą į supjaustytus lakštus vamzdelio forma.

9.      Įliekite šiek tiek sūrio padažo į kepimo indą ir sudėkite cannelloni vamzdelius. Užliekite likusį sūrio padažą ant viršaus, apibarstykite sutarkuota citrinos žievele. Cannelloni kepkite 25 minutes 200 laipsnių šilumoje orkaitėje.

10.  Patiekite su geromis pomidorų salotomis.

    Šiek tiek dėmesio tešlai, nes ji, bent jau man, atrodė sudėtingiausia. 
 

Atrodo, kad tragiškai sulipo, bet nieko tokio, iškeps.


Likutį paskirstom ant atskirų lapų.






 
      
 Tikrai skanus  patiekalas ir viskas pavyksta lengvai. Kanelonius galima valgyti ir šiltus ir atvėsusius. Juos kepant virtuvėje pasklinda labai malonus kvapas. Žinoma, šiltu metų laiku gal kiek įšildo patalpą.

Skanaus!

(Šaltinis: Allers Lavkarbo Nr. 1/2014)

Komentarai