Low carb obuolių pyragas


Kas sako, kad low carbistai negali valgyti obuolių pyrago rudenį? Tik ne aš ir ne dar viena low carbistė ir low carb skanumynų knygos kūrėja Cecilia iš Norvegijos. Juk čia tik mažo glikeminio inkeso kupini gražūs rudeniniai obuoliai ir riešutų miltai su saldikliu. Kitų low carb mityboje netoleruojamų produktų jau atsisakėme. Tai - miltų ir cukraus. Voila:  



Low carb obuolių pyragas:



2-3 gražūs rudeniniai obuoliai

1 valg. š. sukrino (eritritolio)

2 arb. š. cinamono

2 kiaušiniai

3 valg. š. sukrino (eritritolio)

150 g riebios grietinės

3 valg.š. namuose maltų migdolų miltų

2 valg.š. kokosų miltų

1 arb.š. kepimo miltelių

1 valg. š. gysločio luobelių (psyliumo)



Sukrinas ir cinamonas sumaišomi dubenėlyje ir supilami į maišelį. Obuoliai supjaustomi gabaliukais ir suberiami į maišelį. Maišelis su obuoliais užrišamas ir gerai pakratomas, kad obuolių gabalėliai pasidengtų cinamonu ir sukrinu.

Kiaušiniai, sukrinas bei grietinė išplakami. Į tešlą sudedamos visos sausos dalys, bei suberiami obuolių gabalėliai. Viskas gerai išmaišoma.

Pyragas kepamas viduryje orkaitės 200 laipsnių karštyje 20 minučių.

Žinoma šis pyragas patiekiamas su plakta grietinėle ir migdolų drožlėmis.




             

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Kas tas SUKRINAS?

Širataki lakštiniai

Duona be miltų ir be mielių