Low carb tinginys

Labai tingėjau šį receptą skelbti. Tingėjau ir gaminti. Ne be reikalo jis taip ir vadinasi - tinginys.

Atidėliojau, atidėliojau ir pagaliau pagaminau. Taigi eksperimentinis LOW CARB TINGINYS.

Kondensuotą pieną gaminau iš riebaus pieno miltelių ir riebios grietinėlės. Receptą radau lchf.ru svetainėje.  Sausainius kepiau iš riešutų miltų, Sukrino ir sviesto. Na ir pridėjau kakavą ir sviestą. Visus receptus užrašiau žemiau.

Kondensuotas pienas gavosi gana įdomaus skonio. Manau tai buvo dėl pieno miltelių. Juos naudojau Nestle firmos pavadinimu Viking Melk, tai toks norvegiškas produktas. Galbūt su kitokiais pieno milteliais gautųsi vėl kitaip. Reiks paieškoti pieno miltelių Lietuvoje. Angliavandenių šiame Vikingų piene yra 38 g per 100 g. Taigi maždaug perpus mažiau nei originaliame kondensuotame piene, kuriame yra 56 g angliavandenių per 100 g. Nemažai, bet vis šis tas.

Apibarsčiau savo "Tinginį" natūraliais kakavos gabaliukais dar vadinamais "Cacaonibs" arba "Kakaonibs" nuotr. apačioje. 

Skonis - ☆☆☆☆☆. Gal kokios 3 žvaigždutės iš 5. Šiaip daugiau šis LC Tinginys panašus į tortą, nes minkštas, bet jeigu pridėjus daugiau sausainių gal būtų ir kietesnis. Na ir numuša kelias žvaigždutes tas skonio savotiškumas. Galvoju ką jis man priminė? Kažkokį keistą šveicarišką negirdėtą nematytą batonėlį, kuris pasiekė mus gūdžiais po-Černobylio laikais, kai keisti dėdės pradėjo vežti mūsų moteris į vakarus. Look who is talkig! He-he. 😉 Na, aš mat, pati pabėgau, kaip mena istorija!

Bet šiaip tikrai neblogas tinginukas, plius kai tortų jau nebevalgai kaip anksčiau, tai sueina ir prie kavutės ir net nudžiungi žmogus. Taigi sulowcarbintos dalys ir pasakojimas kaip tinginys virto netinginiu visomis prasmėmis.      

Low carb kondensuotas pienas

200 ml grietinėlės 10-35 proc. riebumo
10-12 valg.š. pieno miltelių arba sauso pieno
5 valg.š. Sukrino

Eiga: Supilti grietinėlę, sukriną ir pieno miltelius. Gerai išmaišyti, galima naudoti blenderį. Viską sušildyti mikrobangėje arba ant vandens vonelės. Viskas pradės panešėti į kondensuotą pieną, kai sušils. Tada sutirštės ir pradės labai priminti kondensuotą pieną.






Sausainiai:

100 g sviesto
100 ml Sukrino
400 ml migdolų miltų
1,5 arb.š. cinamono

Eiga:
Sumaišykite Sukriną, migdolų miltus ir cinamoną dubenyje.
Ištirpdinkite sviestą ir supilkite į sausą dalį. Gerai viską išmaišykite.
Suformuokite maždaug 16 sausainių. Kepkite ant 160 C 12-15 minučių.
Kaip matote ir sausainiai tamsoki, tai ir nešviečia, kaip originaliame tinginyje. 


Na, o toliau procesas visiems žinomas. Sutrupinkite sausainius, supilkite kondensuotą pieną, išlydytą sviestą, keletą šaukštų kakavos ir viską suformavę į pailgą pyragą dėkite į maišelį ir į šaldytuvą arba šaldiklį jeigu ilgesniam laikui. Kai tinginys sušals galite jį pjaustyti riekelėmis, kaip tikrą tinginį.




Cacao nibs iš iherb


Komentarai