2019 m. gegužės 5 d., sekmadienis

Krevečių pyragas


Dar turiu vieną receptą, kuriuo noriu pasidalinti. Tai dar vienas pyragas, bet nesaldus iš Švedijos daktarės, LCHF pradininkės, Annikos Dahlqvist receptų knygos.
Irgi nėra labai lengvas patiekalas, nes orkaitėje kepdamas pyragas išskyrė daug skysčio ir ten virė, bet pastovėjęs šaldytuve pyragas sustingo ir labiau sustandėjo, todėl buvo valgyti maloniau.

4-6 porcijos

Pyrago pagrindas

4 kiaušiniai
100 ml (1 dl) grietinėlės
2 šaukštai sviesto

Užpildas

500 g krevečių
150-200 g lydyto sūrio krevečių skonio
100 ml (1 dl) riebios grietinės
2-3 valg.š. citrinos sulčių
krapų jeigu norisi
pipirų
200 ml (2 dl) sūrio

Nusausinti krevetes.

Nustatyti ir įšildyti orkaitę iki 225 laipsnių.
Ištirpdinti sviestą pyrago formoje orkaitėje.
Išplakti kiaušinius su grietinėle ir supilti į pyrago formą. Kepti kol plakinys sukietės ir pageltonuos.

Ištirpdinkite tepamą sūrį su grietine ir citrina puode. Nuimti sūrio mišinį nuo ugnies ir įmaišyti krevetes. Tada paskirstyti krevečių mišinį ant pyrago kiaušinino pagrindo ir užbarstykite sūrį.

Kepkite kol paviršius gražiai paruduos. Palaukite mažiausiai 15 minučių prieš patiekdami, tai pyragas kiek susiturės, nors man prireikė visos nakties šaldytuve, kad pyragas sukietėtų.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą