2019 m. sausio 1 d., antradienis

Žemės riešutų pyragas

Beveik Snicker's pyragas, bent jau skoniu labai panašus, tačiau ne visai, nes jam trūksta to karamelinio sluoksnio, tačiau jeigu snikeriais nepuktnaudžiavot keletą metų kaip aš, tai bus "real deal" t.y. labai primins snikerį ir ar snikersą, kaip kai kurie sako.


Pagrindui:

400 ml migdolų miltų
200 ml sūdytų žemės riešutų
100 ml miltelinio Sukrino (kitaip eritritolio)
2 kiaušinių baltymų
100 g ištirpinto sviesto

Žemės riešutų sviesto glazūrai:

100 g tamsaus šokolado
150 g ekologiško žemės riešutų sviesto
50 g sviesto
2 valg.š. grietinėlės

Gaminimas:

Sumalkite žemės riešutus į miltus, pridėkite migdolų miltus.
Sumaišykite miltus su saldikliu eritritoliu.
Suplakite kiaušinių baltymus ir įmaišykite į miltų mišinį.
Įmaišykite ištirpintą sviestą.
Tešlą sudėkite į kepimo popieriumi ištiestą pyrago formą ir kepkite 180˚C orkaitėje 20 minučių.


GLAZŪROS gaminimas:

Sulaužykite šokoladą ir ištirpinkite jį vandens vonelėje. Supilkite ir sudėkite visas kitas glazūros dalis ir išmaišykite. Prieš tepdami ant pyrago pagrindo truputį atšaldykite. Kai ištepsite glazūra pyragą, dėkite visą pyragą į šaldytuvą, kad glazūra sustingtų.
Galite pjaustyti pyragą kaip jums patinka arba naudoti imbierinių sausainių formeles.
Aš turėjau pirštinę, bet norėjau rasti žvaigždę arba širdelę, nes šis pyragas tokios formos gražiai atrodo.


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą