Low carb spring sum-up

Sveiki sulaukę vasaros! Net ir čia, šalyje labiausiai nutolusiai į šiaurę - KARŠČIAI! Ir net norvegai važinėja prasilupę mašinos langus ir pasileidę vasaros hitus on full blast, jau nekalbant ką jie išdarinėja jūroje.


Kas pas mane gero?

Mečiau studijuoti arabų kalbą. ٍلاتعب

Su dukra dalyvavome darželio draugo beach-party.










Atšilus orams norisi mažiau riebalų, tačiau užėjus saldumynų norui vis viena avokadas ar kokosų aliejus su kava gelbėja geriausiai.

Pirmą kartą kepiau apkepą nuotraukoje apačioje, bet kadangi jam reikia produkto, kurio LT nėra, o būtent, Pofiber, tai ir receptu nesidalinsiu, nes ir šiaip jis man nelabai patiko. Tiesą sakant, sunkokai virškino. Susideda jis iš daug šaldytų špinatų, svogūnų, poro, česnako, būtent tų svogūnų man ir pasirodė daugokai. O pagrindas buvo kepamas iš pofiberio, psyliumo, sviesto kiaušinių ir kepimo miltelių, o perliejimas buvo iš kiaušinių ir grietinėlės. Ant viršaus Chorizo dešra.
Netrukus pasidalinsiu Lotaringišku apkepo receptu, va tas tai tikrai geresnis! Ten ir Pofiberio nereikia.


Dabar labiau norisi daržovių supjaustytų juostelėmis ir mirkinamų ar dažomų jogurto, varškės ir česnako padaže aka dipe.


Dar šį pavasarį atradau labai linksmą, tiesiog nepadoriai linksmą žaidimą suaugusiems Cards Against Humanity. Pirmą kartą šį žaidimą žaidžiau norvegiškai, kurį čia pavadino Politisk ukorrekt - Politiškai nekorektiškas žaidimas. Juokėmės iki ašarų. Nemeluoju. Lietuviško žaidimo varianto nėra, bet vieną versiją radau ReAnimated tinklalapyje. Arba tiesiog pagooglinkite ir rasite, atrodo, tai vienintelis lietuviškas variantas, kurį greitai reiks išbandyti. LOL.


Gegužė Norvegijoje laisvų dienų ir didžiausios Norvegijos šventės, 17 gegužės, kai visi norvegai pasipuošia savo tautiškais kostiumais metas. Šventės dydis toks, kad nemeluočiau, jeigu teigčiau, kad prilygsta Naujiems Metams. Kiekvienas Norvegijos regionas turi savo tautinį kostiumą, panašiai kaip Lietuvoje būtų Žemaitija ar Aukštaitija. Nuotraukoje apačioje kostiumas, dar čia vadinamas bunad iš Vest-Adger apylinkės, kuri yra pačiuose Norvegijos pietuose.

Mergina nuotraukoje, rožinė Norvegijos blogerė Kristina Andersen iš pietų Norvegijos miesto Kristiansando.

 
Dar neseniai atradau Pietų Afrikos respublikos pop hip hop grupę Die Antwoord. Na, tikrai įdomūs jų klipai ir atrodo jie gastroliuoja po Europą rugpjūtį. Pamatysite juos ir Lietuvoje. Enjoy. And after tell me how it went!


Tai tiek pavasario naujienų. Kas pas jus gero?

Komentarai