Ledų tortas


Šis tortas išsigelbėjimas low carbistams per šventes. Jeigu visi kažką valgys ir jus tik gundys, aš patariu išsitraukti štai šį tortą iš šaldiklio ir drąsiai valgyti. Niekas net nesugalvos jūsų užjausti, nes tortas atrodo išdidžiai ir gerai. Galite duoti ir receptą, kuris skamba štai taip:

Iš labai arti. 

Biskvitas:

200 g lazdyno riešutų
1 arb.š. psyliumo
1 arb.š. kepimo miltelių
3 kiaušinio baltymai
100 ml miltelinio sukrino (eritritolio)
50 g ištirpinto sviesto


LEDAI:

3 kiaušinio tryniai
3 valg.š. sukrino
300 ml grietinėlės
200 g aviečių

DARBO EIGA:

Sumalkite riešutus iki rupių miltų. Į miltus įmaišykite psyliumą ir kepimo miltelius.
Išplakite baltymus iki standžių putų. Supilkite į išplaktus baltymus sukriną.
Atsargiai įmaišykite miltus į kiaušinių putas.
Galiausiai į tešlą įliekite ištirpdytą, bet atvėsusį sviestą.

Ištieskite kepimo formą (22 cm diametro) kepimo popieriumi. Suverskite tešlą ir kepkite orkaitėje prie 175 laipsnių 20 minučių. Kol biskvitas vėsta pasigaminkite ledus.

Išplakite trynius su sukrinu kaip kogel mogel.
Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę iki minkšto kremo konsistencijos. Įmaišykite trynius į grietinėlę. Galiausiai įmaišykite uogas.

Tepkite ledus ant atvėsusio riešutinio biskvito ir uždenkite ledų viršų plėvele, kad išvengtumėte kristalizavimosi leduose. Dėkite tortą į šaldiklį bent porai valandų arba iki kitos savaitės. Prieš patiekiant tortą išimkite iš šaldiklio, kad jis suminkštėtų. Tai jis pasieks per pusvalandį.



    Tortas dar labiau pagerės jeigu ant jo užpilsite ištirpdinto juodo šokolado.

Ledų receptas tinka ir vien ledams gaminti į kuriuos galite dėti jums patinkančius priedus, konjaką, riešutus, šokoladą, uogas.

Šaltinis: Cecilie Theiste-Bratli "Fristende lavkarbo" Lille Måne, 2011.

Komentarai

  1. Super! Labai gerai skamba, produktai pasiekiami. Tai ne rosehip flour, kurių nėra ant Lietuvos:)

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą