Migdoliniai sausainiai


Neseniai Sukrin LT Alternatyva Cukrui Facebook puslapyje radau šių migdolinių sausainių receptą.
Iš aprašymo supratau, kad tokius sausainius valgo kultūristai. Taigi, vadinasi jie saugūs. O ir nesimato jokių labai jau nuo low carb dvasios nukrypusių produktų. Na, bananas, bet jis tik vienas ir pasiskirsto ant daugelio sausainių. Tikrai skanūs sausainiai, galėtų būti vaisių su grietinėle torto pagrindas be to.

RECEPTAS:  

1 didelio banano (apie 160g)
150 g žemės riešutų sviestas (Meriadian smooth)
žiupsnis jūros druskos
0,5 a.š. sodos
0,5 a.š. kepimo miltelių
1 v.š. natūralaus jogurto
1 kiaušinis
100 g riešutų miltų (naudojau migdolų riešutų miltus)
100g Sukrin Gold rudojo cukraus alternatyva
30 g kokoso miltų

Pertepimui
100 g Meridian kakavos riešutų sviestas, kadangi tokio neturėjau, tai tas rudas ant sausainio yra sumaišyta kakava, ir žemės riešutų sviestas plius Fiber Gold sirupas.
30g Fiber syrup Gold

Gaminimas
Visus produktus nurodytus sausainiams gaminti sudėkite į maisto smulkintuvą ir išsukite iki vientisos masės. Pertepimui reikalingus produktus sumaišykite atskirame inde.
Formuokite sausainiukus. Ant kepimo popieriaus dėkite šaukštą tešlos, tuomet viduryje sausainio šaukštelį pertepimo ir ant viršaus vėl šaukštą tešlos. Kepkite 180 C temperatūroje 10-15 min (laiką koreguokite pagal savo orkaitę).
Galite kepti be pertepimo ir su pertepimu -pamiksuokite ir turėsite 2 skirtingus variantus.
Sukrin Gold-rudojo cukraus alternatyvą galite įsigyti:
infosukrinas@gmail.com arba FB puslapyje rašydami asmeninę žinutę. "Siunčiu į visus miestus. Pakuotėje 500 gr. kaina 12 eur+siuntimas."
SALDŽIŲ AKIMIRKŲ SU SUKRIN GOLD



ENGLISH version:

Especially for my friend who is not Lithuanian here is an English version of the same cookie my cookie recipe:

1 big banana
150 g peanut butter 
1/2 teaspoon soda (Bikarbonat Natron form Dr. Oetker)
1/2 teaspoon baking powder
1 spoon natural yoghurt
1 egg
100 g nut flour (I used Almond flour /Mandelmel from Funksjonell mat that sells in Sunkost)
30 g coconut flour

Topping if you want or in between layer:

Nut butter with cacao: cacao, peanutbutter & Fiber Syrup Gold
Or do without topping! Or mix. 

The making:

Mix all ingredients. Form cookies with a spoon straight on a baking tray lined with baking sheet. 
Bake in the oven on 180 C for 10-15 minutes. Check if it's not burned depending on your oven.  

ENJOY!




Komentarai