2017 m. birželio 2 d., penktadienis

Fritata su bekoniena

Jeigu norite pamatyti kiaušinių jūrą gaminkite šią fritatą, arba kiaušinienę, kaip mano pažįstama italė verčia.

Tinka į pietų dėžutę su alyvuogėmis ir feta sūriu bei salotomis.

Šiai fritatai reikės 10 kiaušinių. Tai tikrai įspūdingas receptas, o valgant nesijaučia tų kiaušinių, tik sūris.


Šoninės FRITATA

18 porcijų

10 kiaušinių
100 ml grietinėlės
200 g geltono sūrio
100 g varškės
2 pakuočių šoninės 
2 saujų petražolių

1. Išplakite kiaušinius šakute. Įmaišykite grietinėlę, tarkuotą sūrį ir varškę.
2. Sukarpykite šoninę arba supjaustykite lašinuką ir pakepinkite ant keptuvės iki kol jie taps traškūs. Atvėsinkite.
3. Sudėkite šoninę ir sukapotą petražolę į kiaušinių mišinį. Sudėkite mišinį į mufinų formeles.
4. Kepkite 175 C orkaitėje 20 minučių.
5. Paskutines 3 minutes užkelkite temperatūrą iki 225 C. Tegul gražiai apskrunda.
 
Nepatarčiau pilti fritatos mišinio tiesiai į tokią formą. Labai jau prilimpa. A bit messy.
Daug geriau formelėse. Geriausios formelės prie kurių niekas neprilimpa - MADE IN IKEA.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą