Vištiena su žiedinio kopūsto ryžiais

Vištiena su tarkuotu žiediniu kopūstu = geri ir teisingi low carb pietūs.

Fotografavau šį receptą populiaraus Youtuberio Boriso stiliumi. O koks jo stilius? Paprastas, nostalgiškas, primenantis senus tarybinius laikus, dėl to juokingas.
Taigi low carb patiekalas ant languotos staltiesės, kaip kaime pas mamą ar močiutę. Tik, sorry, kompoto neturėjau, tai pastačiau uogų gaivą.

Your last supper.

Gamindami šį patiekalą pradžioje pamarinuokite vištienos krūtinėlę, o po to tarkuokite žiedinį kopūstą.

4 porcijos

4 vištienos krūtinėlės
2 valg.š. raudonos kario pastos
1 valg.š. agavų sirupo
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
1 laimo citrinos
1 arb.š. druskos
1 žiupsnelio pipirų

300 g žiedinio kopūsto
500 ml vištienos sultinio
2 valg. š alyvuogių aliejaus
8 vyšniniai pomidorai
prieskonių: 1 valg. š. kapotos petražolės, 1 valg.š. kapotos mėtos, 50 ml kapotos kalendros, blah, blah, ką turite žalio tą ir dėkite...


Gaminame:
1. Sumaišykite kario pastą, sirupą ir alyvuogių aliejų, tarkuotą laimo žievelę, druską ir pipirus. Paguldykite vištieną į šį mišinį ir leiskite prisitraukti mažiausiai 15 minučių.
2. Nuskalaukite žiedinį kopūstą ir susmulkinkite jį tarka arba virtuvės kombainu. Nublanširuokite kopūstą labai trumpai sultinyje ir leiskite nusivarvėti. Išspauskite laimo sultis ir įmaišykite jas į šiltą kopūstą kartu su alyvuogių aliejumi.
3. Apkepkite vištienos filė 8-10 minučių iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies.
4. Perpjaukite pomidorus į dvi dalis, sukapokite prieskonius ir sumaišykite viską su žiediniu kopūstu.


Komentarai