2017 m. gegužės 20 d., šeštadienis

Greiti kepti varškėčiai



Pastaruoju metu pusryčiams gaminu šiuos blynus. Jie man primena varškėčius, nes kiaušiniai juose plakasi su quark/ kesamu arba lietuviška smulkiai sutrinta varške, čia vadinama kesam.
Jie tokie pasipūtę ir tinka pusryčiams ir vakarienei.

Dalys:

2 kiaušiniai
1 indelis kesamo (300 g) (jeigu neturite kesamo sakyčiau dėkite smulkiai išmaišytus 150 g varškės ir 150 g grietinės)
1 šaukštas psyliumo
1 valg.š. sviesto

Gaminame:

Galite atskirti baltymus nuo trynių, bet aš to nedarau, man jie ir taip fluffy gaunasi.
Na, bet jeigu norite skirti ir nenukrypti nuo recepto, tai pirmiausiai išplakite baltymus atskirai.
Sumaišykite trynius su kesamu, psyliumu (fiberhusk) ir druska kitame dubenyje. Tada įverskite baltymus ir išmaišykite.
Ištirpdykite sviestą keptuvėje ir kepkite blynus/varškėčius 3-4 minutes iš kiekvienos pusės.
Tiekite su Brie sūriu arba kitu sūriu, salami arba tai kas jums patinka.
Skanaus.


Allers Flat Mage til Ferien 17/2017.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą