2014 m. liepos 19 d., šeštadienis

Žaliavalgiški duoniukai


Šie duonos paplotėliai yra sukurti Švedijos žaliavalgių guru Renée Voltaire.

Šis receptas pagamina maždaug - 40 duoniukų
3 dl rudų linų sėklų
2 dl geltonų linų sėklų
1 dl sezamo sėklų
2dl moliūgų sėklų
1 arb. šaukštelis druskos
1 arb. šaukštelis ekologiško sultinio
8 dl vandens

Sudėti visas sėklas į dubenį ir užpilti vandeniu. Įberti druskos ir sultinio. Sumaišyti. Palikti sėklas 4 valandom kol viskas pavirs į lipnią masę. Plonai ištepti masę ant kepimo popieriaus ir džiovinti orkaitėj 70 laipsnių temperatūroje apie 8 valandas. Kartas nuo karto išleisti drėgmę iš orkaitės. Duoniukas turi sudžiūti iki traškaus.

 
Kadangi šie trapūs duoniukai yra įkvėpti žaliavalgystės, galima masę džiovinti maisto džiovintuve 47 laipsnių šilumoje. Taip išsilaiko visi enzimai. Įprastinės orkaitės prasideda ties 50 laipsnių. Taigi jeigu gaminate įprastinėje orkaitėje palikite orkaitės dureles praviras.   
 

(Šaltinis: Cathrine Schück, Lars-Erik Litsfeldt Lavkarbo fra Middelhavet, Lille Måne 2011)


1 komentaras:

  1. Kaip man patinka visi tie žaliavalgiški duoniukai, man jie šių metu atradimas. Mes juos pasigaminame džiovyklės pagalba, aišku ta pati vaisių džiovyklės kaina yra šiek tiek didoka, bet norint normalios prekės kuri pilnai atliktų savo funkcijas reikia šiekt tiek daugiau ir mokėti. Bet realiai pasigaminus kažką tokio jau ir nebegaila tampa išleistų pinigų. Skanu.

    AtsakytiPanaikinti