2017 m. kovo 9 d., ketvirtadienis

Pica ant žiedinio kopūsto




Praeitą savaitę kepiau picą su žiediniu kopūstu. Šis receptas kiek lengvesnis nei šis - Pica be kviečių, bet ar skanesnisو tai net pagalvoti reikia. Iš šių abiejų picų reikėtų paimti kas geriausio ir gaminti.

Manau, geriausiai būtų pirmiausiai apvirti kalafijorą, nes šioje picoje tik sutarkavau ir sumaišiau su
sūriu ir kiaušiniu. Vietoj geltono sūrio geriau būtų tarkuota mozarella iš Apetinos. Vaje, net turėjau šaldytuve. Na, bet prie recepto dalių.

Mini picos ant žiedinio kopūsto pagrindo  🍕🍕🍕🍕🍕🍕 Be glitimo!


2 žiedinių kopūstų galvos
300 g geltono sūrio
3 kiaušiniai
½ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio pipirų
1 valg.š. raudonėlio

Įdarui

Keli šaukštai pomidorų padažo
400 g faršo
200 g sūrio
1 šaukštas baziliko
1 česnako skiltelė
1 pievagrybis
2 laiškiniai svogūnai
½ šaukštelio paprikos miltelių

 GAMINIMAS:
1. Įkaitinkinte orkaitę iki 200 C.
2. Sutarkuokite žiedinį kopūstą smulkesne arba stambesne tarka. 
3. Sutarkuokite ir suberkite sūrį.
4. Įmuškite kiaušinius. 
5. Suberkite prieskonius ir viską sumaišykite.
6. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite nedideles picas. 
7. Kepkite 15 minučių 200 laipsnių karštyje be įdaro.

Tuo tarpu išsikepkite faršą su pomidorais, prieskoniais, susmulkintu česnaku.

Ant iškeptų kalafijoro picų tepkite pomidorų padažą, berkite faršą, sutarkuotą sūrį, laiškinius svogūnus, grybą, žodžiu viską ką mėgstate ant picos, ir šaukite vėl į 200 C orkaitę 15 minučių.

  

Juk esmė - pagrindas.

3 komentarai:

  1. Atrodo supersveikai - o juk čia pica! :) Tokia leistina nuodėmėlė, mm... Tik norėjau pasitikslinti, kas yra geltonasis sūris? Ar čia paprastas fermentinis, ar kažkoks kitoks? Taip pat matau, kad nemažai prieskonių dedate ir ypač žalių - čia tikriausiai ir slypi viso patiekalo gardumas :) Tačiau svogūnų laiškų aš dažniausiai nededu, nes jie man per stipraus skonio. Dar neseniai atradau, kad juos galima česnakų laiškais pakeisti - https://www.iki.lt/maisto-kultura/idomybes/zalieji-prieskoniai - jie ne tokie aštrūs - tai va tų kažkiek užkraunu ir daaaaaug baziliko :))

    AtsakytiPanaikinti
  2. Taip, geltonas sūris, tai tas pats kaip mes vadiname olandiškas, paprastas fermentinis, jep.

    AtsakytiPanaikinti