Penktadienis

Good Friday,
Šiandiena, kuri jau visai dyla,  buvo pradėta Intermittent fasting'u, kuris tesėsi nuo 8 vakaro iki kitos dienos 12 val. Tai vadinama 16:8, kai nevalgoma 16 valandų, nuo aštuntos iki kitos dienos 12  dienos. Kažkaip užsimainiau tokio pabadavimo ir pusryčių praleidimo galbūt dėl to, kad dėl šiokio tokio sportinio nuovargio labai patraukė prie angliavandeningų saldėsių tokių, kaip bananas ir šokoladas, bei riešutų sviestas. Ką gi, happens.

Po savo fast'o valgiau šiuos pusryčius minus bacon, nes paprasčiausiai neturėjau šoninės.
Minus snow, minus bacon.

IF'as (Intermittent fasting) arba kartotinis pasninkas (KP) labai neblogai paveikė mano nuotaiką ir kūną ir vakare jaučiausi daug lengvesnė bei judresnė.
Visą rytą prieš valgymą gėriau juodą nesaldintą kavą ir vandenį su citrina neribotais kiekiais. Beje buvau namuose. Puodelis po puodelio pramaišiui. Apetitui pamalšinti kava, skysčių trūkumui atstatyti vanduo su citrina. Taip galima tikrai ilgai tempti.
Labai smagiai organizmas išsivalė. Organizmo prasivalymo garsus visi yra girdėję. Tai vyksta tada kai gurgia pilvas. Vokietė medikė ir bestselerio autorė apie vidurius Giulija Enders savo knygoje pasakoja, kad gurgimą sukelia žarnyno namų šeimininkė arba migruojantis motorinis kompleksas, kurio metu viskas žarnyne vibruoja ir siūbuoja. Ji savo knygoje norv. 'Sjarmen med Tarmen', angliškai 'Gut', lietuviškai aš verčiu ' Nuostabūs viduriai', pasakoja, kad gurgimas sklinda ne iš skrandžio, kaip daugelis mano, bet iš plonosios žarnos. Ir gurgimas kyla ne todėl, kad esame alkani, bet todėl, kad pagaliau po virškinimo atsirado laiko išvalyti žarnyną. Ir tai, kaip turbūt esate pajutę, kartais yra nepaprastai malonus jausmas.
Autorė taip pat pasakoja, kad kartais pilvas gurgia kai jame yra oro, o kartais ir prieš sekantį valgymą. Įdomu, kad jeigu žarnyno valymosi metu žmogus ką nors suvalgo, valymosi procesas iš karto sustabdomas, nes maisto negalima tiesiog prašluoti, reikia jį ramiai suvirškinti. Jeigu dažnai užkandžiaujama taip pat neduodama progos žarnynui apsivalyti. Todėl pabadavimas ir poilsis nuo maisto kartais yra naudingas.

Taigi, kadangi turėjau laiko, atsiminiau, kad mačiau vieną merginą sukant plaukus ant tualetinio popieriaus skiautelių. Pabandžiau ir aš. Bet man labiau patiko jie taip suraišioti, nei išvynioti. Nors kitą kartą pabandysiu su šlapiais plaukais. Bet šiaip, žodžiu, įmanoma su tuo WC popieriumi susisukti plaukus. Possible.

Snapchat filter, my lipstick.
Dieną baigiau Tempimo pratimaisStash Plan.

Stretches by That 70s star

Ir filmu Hot Pursuit iš Netflix.


Komentarai