Kaip atsikratyti riebaliukų ant pilvo?

Matėte Lady Gaga pasirodymą Super Bowl pertraukėlės metu? Puikus pasirodymas, ką čia ir bepridursi. Tačiau kai kas atkreipė dėmesį ir į Gagos pilvuką. Taip, nedidelis, bet savo padarė.
Ir paklapsėjo, matosi įrašo gale, ir išlipo ant kelnių viršaus, kaip būna kai dėvi džinsus, žr. nuotrauką.

Man pastaruoju metu pilvukas labai įdomus reiškinys, nes jį pati labiausiai jaučiu, kai jis yra mažesnis ar didesnis. Kitos kūno dalys taip neužkliūna kaip tas pilvukas. Jis ir mažiausiai pasiduoda treniravimui, mano manymu. Manau tai labai problemiška žmonių kūno vieta.

Kaip žmonės elgiasi su pilvukais? Pastebėjau kad kartais net supermodeliai prisėdę pasitaiso kelnių juosmenį.
Ironija, kartais su mažu pilvuku daugiau vargo negu su dideliu, pastebėjau, kad žmonės turintys didelį pergyvena mažiau.



Patikrinti ar yra pilvukas man labiausiai padeda džinsų testas arba bėgimo smulkiais žingsneliais testas.
Džinsų testas yra atliekamas, kaip jau minėjau, pakėlus liemenį, kai prisėdi. Ypač gerai pasitikrinti su žemo liemens džinsais. Neduok dieve!

Bėgimo smulkiais žingsneliais testas irgi neblogas. Kai vaikštau, pradedu labai mažais žingsneliais bėgti, braukdama kojas pirštų galiukais. Pilvukas pradeda klapsėti jeigu jis ten yra. Man kartais klapsi mažiau, kartais daugiau. Aišku paklapsi ir krūtinė, bet galima susikoncentruoti ties pilvu ir krūtis ignoruoti.

Taigi, ką daryti?

Kaip atsikratyti pilvuko?

Prieš pradėdama vardinti ką valgyti ir kaip sportuoti, turiu pasakyti, kad tai yra dievaži nelengva.

Vieni sako įmanoma, kiti neįmanoma. Dar yra rašoma, kad visi ten pilvo srityje turi šiokias tokias riebalų sankaupas ir jeigu nepavyksta jo numesti natūraliai, geriau dėl to taip stipriai nepergyventi.

Sitting abs, arba sėdintis presas, tai svajonė. Štai viena Instagram persona pavadinimu @jenwiderstrom, net padarė dvi nuotraukas, kurias skiria dvi minutės. Vienoje ji atrodo liekna, kitoje net apkūni. Kaip ji sukūdo? Ogi reikia žinoti kokia poza stovėti arba sėdėti. Ji teigia, kad neverta stresuoti dėl atsikišusio pilvuko sėdint, nes visi mes taip atrodom kai sėdim, o sitting abs ne visiems pasiekiama. Net ir geros formos žmonės turi little pouch. Lady Gaga juk irgi sportuoja.

Jeigu ima nervas galite pasekti ir labai linksmą australę, kuri pradėjo +BodyImageMovement ir nepergyvena dėl savo formų, šoka ir sportuoja savo malonumui su pilvuku. Prieš tai ji dalyvavo konkurse ir buvo pasiekusi tokią figūrą apie kokią svajojo, bet paskui viską metė ir dabar drąsina moteris džiaugtis tokiu kūnu kokį turi. Kartais ji tikra atgaiva. Ji taip pat Instagrame.

Bet pažiūrėkime ką sako specialistai apie pilvuką. Iš to kiek yra apie tai rašoma suprantu, kad ši problema kankina visą pasaulį.

  • Visų pirma sakoma, kad nereikia daryti tik pilvo preso pratimų. Pilvukas rodo, kad bendras kūno riebalinis sluoksnis yra padidėjęs. Todėl reikia dirbti su visu kūnu, kilnoti svarmenis, daryti pritūpimus, įtūpstus, vaikščioti, bėgioti.
  • Žinoma, kad didžiausias pilvuko priešas, ar draugas, yra greiti angliavandeniai, tai cukrus, saldumynai, miltiniai gaminiai. Netgi vaisius gali tekti apriboti norint pasiekti šiokių tokių rezultatų, nes juose nemažai cukraus.   
  • Manau reikia nepersisportuoti. Nuovargis kelia stresą ir tada kūnas kaupia riebalus.
  • Nepersivalgyti vakare. Man tai atrodo labai veiksminga.  
  • Go LOW CARB. Tik pasilaikius Low carb mitybos savaitės pajutau, kad be badavimo pilvas sumažėjo.   
  • Karmtyti vieną kąsnį 40 kartų. Taip smegenys gaus signalą, kad valgote ilgai ir pasiųs sotumo signalus nepersivalgius, o suvalgius nedaug.
  • Valgyti baltyminį maistą, kartais privengti gyvulinių riebalų, na, pažiūrėti kaip jausmas su mažiau ar daugiau riebalų. Pavyzdžiui man nuo fatbombs a la saldumyno pradėjo daužytis širdis, todėl tų sviestainių nevalgau.
  • Savaitgaliai - peilis! Jų metu man viskas ir griūna. Dar ieškom geriausios alternatyvos jiems.
 

Situation here at home. Kalvin Klein triusai geresni.
PS
Nesmerkiu Gagos visai. Tiesiog pastebėjau tai kas man nepatinka manyje.
Manau su pilvuku ji atrodo moteriškesnė, žmogiškesnė, more humane, o ne kaip kokia robotė tobuloji Madonna, kurios neįmanoma pavyti.
Tiesa, ką sako vienas jos gynėjas: 'She gives hope.' Gal tame slypi ir daugiau? Pamatę pilvuką ant tokios aktyvios ir kūrybingos personos žmonės negalės vienas iš kito šaipytis sakydami, kad tu turi pilvuką nes esi tingus, nesportuoji, nesistengi. Žavu, kad ji parodė jog yra tokia kaip ir mes visi kiti.


PPS Vis tiek mes jį bandysim mest iki minimalaus. Tą pilvuką. Nes juk reikia. Medikai teigia, kad riebalai ten yra pavojingesni sveikatai negu riebalai pavyzdžiui ant šlaunų.



Komentarai