| Graži žiema. |
Puikūs žieminio sekmadienio pusryčiai tinkantys ne tik sekmadieniui.
Duona:
1 valg. š. Psyliumo
2 valg.š. pofiberio
65 g linų sėmenų
65 g sezamų sėklų
190 g saulėgrąžų sėklų
3 kiaušiniai
3 valg.š. crème fraîche arba švelnios grietinės
135 g tarkuoto sūrio
100 g kreminio sūrio (Philadelphia)
1 arb.š. druskos
11/2 arb.š. kepimo miltelių
1. Sudėkite psyliumą, pofiberį, linų sėmėnis, sezamų sėklas ir saulėgrąžų sėklas į blenderį ir viską sublenduokite. Sudėkite kiaušinius, crème fraîche, tarkuotą sūrį, kreminį sūrį, druską ir kepimo miltelius ir sumalkite iki vientisos masės.
2. Supilkite tešlą į 1 litro talpos duonos formą ir kepkite duoną orkaitėje 160 C karštyje 1 valandą su karšto oro pūtimo funkcija.
Kiaušinių salotos:
2 kiaušiniai
2 šaukštai majonezo
1 arb.š. kario
svogūno laiškų
druskos ir pipirų
2 vyšniniai pomidorai
4 riekelės šoninės
Išvirkite kiaušinius kietai. Virkite 7 minutes. Atvėsinkite šaltame vandenyje.
Sumaišykite majonezą su kariu ir svogūnų laiškais. Pagardinikite druska, pipirais.
Nulupkite ir sukapokite kiaušinius ir sumaišykite su padažu.
Tiekite su plonomis duonos riekutėmis, pomidorais ir šonine.
| Karis majonezo padaže labai pagyvina salotas. |
| Gražus sekmadienio rytas. |
| Vienas duonos priedas - Pofiber, kurio turbūt ne visur yra. Brūkštelkite, jei ką. Atsiųsiu. |
| Po - potato, bulvių skaidulos. |
Komentarai
Rašyti komentarą