2017 m. sausio 5 d., ketvirtadienis

Bulvių salotos be bulvių

Tai su Naujais Metais Jus! Happy New Year!

Kaip atšventėt Naujus? Aš tai stengiausi tradiciškai su keptu viščiuku ir a la balta mišraine, nes taip jau įpratus.

Gaminau bulvių salotas be bulvių. Plius dar įdėjau žalių žirnelių ir apsimečiau, kad tai balta mišrainė, už Lietuvos ribų dar žinoma kaip Olivier salad.

Vietoj bulvių naudojau griežčius. Tai tokia į ropę panaši daržovė. Ji yra nacionalinis Norvegijos kalėdinis valgis arba garnyras valgomas kartu su rūkyta ir garinta aviena, todėl ją radau čia be jokių problemų. Ta ropė turi tokį švelnų salsvą skonį ir yra acquired taste, bet man visai patiko.

Ingredientai:
2 griežčiai
2 kiaušiniai
4 saliero stiebai
4 ridikai
(žalių žirnelių skardinė)
Padažas:
Majonezas,
Keletas šaukštų raugintų agurkų skysčio
Druskos
Pipirų

Nulupkite ir supjaustykite rutabagą, oi, atsiprašau, griežtį, kubeliais ir išvirkite juos. Užtruks apie 10-15 minučių. Palikite ataušti.
Supjaustykite kiaušinius, saliero stiebus, ridikus, aš jų nedėjau, nes neturėjau.
Pasigaminkite padažą ir visas daržoves sumaišykite. Suberkite prieskonius.

Įkvėpta healthfulpursuit.com

Žodžiu tai yra Amerikietiškos bulvių salotos be bulvių. Mes tokių neturime, bet galime laisvai paimporvizuoti taip su balta mišraine, t.y. vietoj bulvių dėti griežčius, kurie turi dvigubai mažiau angliavandenių - tik 6,4 g (bulvės - 15,2 g) ir neturi krakmolo (0 g), bulvės krakmolo turi 12,7 g. Dėl to ši mišrainė nėra tokia sunki, kaip mišrainė su bulvėmis.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą