2016 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas



Labai simpatiškas dangiškas šokoladinis pyragas. Toks nepretenzingas ir gana paprastas. Galima jį perpjauti ir pertepti plakta grietinėle, jeigu norisi.

Dalys:
100 g migdolų miltų
100 g Stevijos
120 g sviesto
20 g kakavos
3 kiaušinių
1 vanilino stiebelio
2 arb.š. kepimo miltelių
50 ml stiprios kavos
50 ml pieno arba grietinėlės
2 arb.š. ceratonijos lipų (arba psyliumo)
1 plytos tamsaus šokolado

Gaminame:
Sumaišykite migdolų miltus, ceratonijos lipų miltelius, kepimo miltelius ir kakavą dubenyje.
Ištirpdinkite sviestą puode. Ištepkite kepimo formą sviestu.
Iškrapštykite sėklas iš vanilės ankšties. Išplakite kiaušinius, steviją ir vanilino sėklas. Atmatuokite kavą ir grietinėlę, kartu jie turi sudaryti 100 ml.
Supilkite kavą su grietinėle į kiaušinių mišinį ir miltų mišinį.
Sukapokite šokoladą ir suberkite jį į tešlą.
Kepkite ant 175 C orkaitėje 30-40 minučių.
Atvėsinkite pyragą ant grotelių.

Galzūra:

100 g sviesto
60 g miltelinio Sukrino
3-4 valg.š. Stevijos
2 valg.š. kakavos miltelių
5-6 valg.š. kavos

Viską sumaišykite ir atvėsinkite prieš tepdami.







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą