Kalėdinės dirbtuvės - Christmas workshop

Kalėdinės dirbtuvės sau ir kitiems.

Turėjau vakar laisvą dieną, tai galėjau, aišku, išvažiuoti į miestą ir blaškytis ten, grožėtis šventiniu miestu ir  ieškoti dovanų, nes jų niekada ne per daug.


Aušra Brygene. Keisiu rankinuką kitais metais! I promise.

Bet to nepadariau, o ir oras buvo bjaurus, tai likusi namuose atidariau Kalėdines dirbtuves, kurių metu pasigaminau visokių maistinių ir nemaistinių dovanų sau ir kitiems. Labiausiai, aišku, sau. 😛
O dieną užbaigiau Kalėdiniu filmu The Family Stone, kurį rekomenduoju šventėms.

S.J Parker in The Family Stone


Trumpai apie filmą: verslininkė Meredith (vaidina Sarah Jesicca Parker) atvyksta su savo vaikinu į jo šeimos Kalėdas ir sugeba niekam neįtikti ir dar pusę šeimos įžeisti. Kaip jai tai pavyko sužinosite pažiūrėję filmą. Aš jį žiūrėjau per Netflix. Neblogas filmukas kartu ir dramatiškas, ir juokingas.
Tačiau kadangi lengvų happy-end filmų jau nelabai virškinu, kaip ir tų greitų angliavandenių, tai vakarą užbaigiau Holivudiniu, bet Europine dvasia pastatytu filmu By the Sea su Angelina Jolie ir Bradu Pittu.

Angelina Jolie smoky eye make up? 
Pastarajame filme labai gražūs vaizdai, natūraliai gražūs žmonės, visur sklando rami flegmatiška prancūziška dvasia. Filmas kupinas paslapties ir įtampos, bet atomazga nebuvo pritrenkianti. Tik po filmo supratau, kad, mano manymu, esminis klausimas paklaustas pagrindinės filmo herojės buvo: 'Am I a bad person?' Ir iš tikro, kas nusprendžia ar esi geras, ar blogas žmogus? Vanessa filme By the Sea kartą pasielgė blogai, bet ar tai reiškia, kad ji yra blogas žmogus? Filme The Family Stone, nors Meredith labai stengiasi būti gera, bet vis viena beveik niekam neįtinka.

Bet geriau pakalbėkime apie linksmesnius dalykus.

Pažiūrėkime ką pavyko pasigaminti tose mano Kalėdinėse dirbtuvėse prieš filmus.

Pasigaminau tokia tvarka:

1. Kvapnią kalėdinę lėkštę:






Tiesiog viską sumeskite ant lėkštės ir prašom kvapni Kalėdinė lėkštė. Žinoma, apelsino riekutes reikės išsidžiovinti orkaitėje 100 C temperatūroje. Džiovinti reikia 4 valandas pavartant kas pusvalandį. Aš galėjau riekeles supjaustyti ir stambiau, nebūtų kai kurios taip stipriai parudavę/ padegę. Beje, riekelės prieš dedant į lėkštę turi būti visiškai išdžiūvę.

2. Prieskoninį aliejų su pankolio sėklomis.




Kvapniam aliejui pasigaminti reikės:
Buteliuko,
Alyvuogių aliejaus,
Druskos,
Džiovintų pankolio sėklų.

Viską supilti į buteliuką.
Aliejaus dar neragavau. Tikiuosi bus skanus prisitraukęs pankolio aromato ir skonio.

3. Naminę plaukų kaukę:



Kaukei pasigaminti reikės:
3-4 valg. šaukštų kokosų aliejaus
300 ml medaus
2 valg.š. alyvuogių aliejaus
3-4 valg.š. obuolių sidro

Gaminame: Ištirpdinkite kokosų aliejų ant silpnos ugnies. Supilkite medų, alyvuogių aliejų ir obuolių sidrą. Gerai viską išmaišykite. Supilkite mišinį į švarų indelį, aš naudojau buvusios plaukų želė indelį. Galite sukurti savo gražią etiketę.

Naudojimas:
Užtepkite 100 ml- 200ml kaukės ant plaukų.
Palaikykite 30 min. apvynioję drėgnu rankšluosčiu.  
Išplaukite galvą įprastai.

Plaukai po kaukės kaip šilkiniai.

Pabaigai noriu visiems palinkėti gerų Šv. Kalėdų!
Merry Christmas!
Happy Low Carb HOLIDAYS!!!


Komentarai