6 įžymybės valgančios Low carb

Šiame sąraše apžvelgiu žvaigždes, kurios maitinasi low carb. Galima tikėti galima ne, bet įkvėpimo žvaigždžių gyvenime rasti galima. Vieni atviresni, kiti uždaresni, bet atrodo taisyklės visur yra panašios - greiti angliavandeniai ir cukrus nepadeda išlikti liekniems ilgą laiką nei vyrams, nei moterims. Taigi, pasižvalgykime:


1. Jennifer Aniston




I liked her enough in The Breakup, walking naked and...
...with those lemons.

Aniston ruošdamasi filmo We are the Millers apatinių scenoms laikėsi low carb dietos, kurios metu valgė baltyminį maistą ir daržoves. Vienintelis cheat'as, kurį ji sau leido buvo kale chips, o ne kokie nors nuodėmingi pyragai ar batonėliai. Ir pripažinkim, jeigu nebūsi kietas su savimi ir kitais, nieko nepasieksi.

We are the Millers
PS Po to net atpranti nuo tų atsiprašant funky foods pyragų ir ledų ir tada įvyksta tai - the rest of the world never understands you anymore. Bet palikime tai kitai temai, kuri vadinsis Low carb Horror Stories, kai žmonės klausia, ar tikrai ledai, kuriuos tu pasigamini pati yra tokie patys geri, kaip ir mano prigrūsti cukraus? Cha!


2. Angelina Jolie
Quod me nutrit (non - low carb) me destruit.

Na, ji žinoma  nekalba apie savo dietą taip atvirai kaip kitos, nes tikriausiai nori būti aukščiau to ir kuria nežemiškos būtybės įvaizdį.  Tačiau, kad ji jaunesne buvo putlesnė visi mato iš ankstesnių jos nuotraukų. Apie jos mitybą ir gyvenimo būdą galima spręsti iš nuogirdų ir trumpų pasisakymų. Teko girdėti, kad ji valgo riebius ir gausius pusryčius. Tai rodytų, kad ji daro Low Carb High Fat mitybą, kurioje riebalai yra gerai.
Taip pat buvo nugirsta, kad ji ilgai miega, o vaikus pamaitinti turėjo jos ex Pittas, tai reiškia, kad moteris daro pasninką, arba half fast, intermittent fasting (IF). Low carb mityboje, kaip teigia dietdoctor.com, neinama iš proto jeigu norisi praleisti pusryčius ir šokama tiesiai ant priešpiečių. Taip dar geriau, organizmas sveikai pabadauja.
Na, ir žinoma, atvykus į vakarėlį buvo užregistruota, kai Angelina pasakė: 'Oi, kiek čia daug maisto!' Vadinasi vakare gražuolė nepersivalgo. Ir voila, jums rezultatai: guli išsidrėbę ant sofutės.           


3. Ivanka Trump


Sunkiai radau pirmosios supervalstybės dukrelės nuotrauką, kuri man patiktų. Ne mano ji stiliuko, ne taip kaip cool pankuojanti Angelina. Na, bet mergaitė geros formos, tai net pasidomėjau kaip turėdama tris vaikus taip gerai atrodo. Pasirodo, kaip teigia Holivudinis naujienlaiškis, cituoju: “She eats a diet high in green veggies and lean proteins like fish while staying away from sugars, processed foods, and carbs.”  Taigi, vertimas būtų, kad Ivanka vengia angliavandenių, cukraus ir perdirbto maisto.
Low carb mityboje viena iš pagrindinių taisyklių yra vartoti kuo tikresnį ir grynesnį neperdirbtą maistą ir nevalgyti rafinuoto cukraus. Ir voici le rezultatai.


4. Suzanne Sommers
Nelabai žinoma, arba iš viso nežinoma TV žvaigždutė Lietuvoje, bet JAV made her big break seriale  Three's Company. Suzanne taip pat 1980 m. pasirodė Playboy viršelyje. Kai prodiuseriai pradėjo burbėti, kad Suzanne yra 'too chunky' TV serialams moteris išbandė daugybę dietų ir pasikonsultavo su daugybe profesionalų. Galiausiai rado savo formulę ir parašė ne vieną self-help knygą apie mitybą, kuriose ji teigia, kad dietos ir savęs ribojimas neduoda rezultatų.
Savo knygose ji propaguoja atsisakyti cukraus, perdirbtų produktų, bei baltų kvietinių miltų, nebijoti riebalų, tokių kaip aliejaus ir natūralaus sviesto. Cukrų ir baltus miltus ji vadina 'funky foods', bei sukūrė terminą 'Somersizing'. Pagal Suzanne, cukrus yra priešas numeris vienas, o maisto derinimas sutvarko visas virškinimo problemas. Jos knygų, kaip 'Eat Great, Lose Weight' ir 'Get Skinny on Fabulous Food' nesu mačius, bet labai norėčiau pamatyti ir įsigyti.

5. Laura Prepon.



Orange is the New Black žvaigždė ir naujos knygos pavadinimu The Stash Plan apie mitybą autorė teigia, kad jos tempimo pratimai taip ją išilgino ir išlieknino, kad jos kalėjimo uniforma OITNTB seriale pradėjo darytis per trumpa. Jos Stash planą galima vadinti švelniu arba liberaliu Low carb, nes ji į savo mitybą įtraukia saldžias bulves ar kynvą, ko LCHF nėra. Paprastai ji savo savaitės plane turi du tokius angliavandenių šaltinius, tačiau visa kita yra tik baltymai, tokie kaip žuvis, mėsa, vištiena, kalakutiena, bizoniena ir daug daržovių, salotų, kopūstų, bei žinoma buljonas, kuri ji verda 12 valandų pati iš žuvies, vištienos ar kaulų. Taip pat Laura pati kepa savo labai skanią duoną iš migdolų ir kokosų miltų. Cukraus jos dietoje nėra, žinoma.

Orange is the new Black


6. Where are the MEN?
Šeštu  numeriu norėjau įtraukti kokį vyrą, bet jie tokie nekalbūs, kad reikėjo keletą numetusių svorį peržiūrėti, kol radau low carbistą!
Galifianakis sakė, kad miršta. Komikas! Gervais'as pradėjo bėgioti. Bet abu prisipažino, kad metė alų, o daugiau į kalbas nesileido.

Draugiškiausias pasirodė Sam Smith, kuris net pasidalino kas jam padarė didžiausią įtaką ir pareklamavo knygą parašytą mitybos specialistės Amelia Freer. Galite patikrinti jos nuostabų blogą čia ameliafreer.com.
Kokios jos taisyklės? Ogi, tos pačios: gaminti namuose, valgyti baltymus, tokius kaip kiaušinius, mėsą, žuvį, pasiruošti daržoves, naudoti gerus riebalus, tokius kaip alyvuogių aliejų,avokadą ir žiūrėti, kad gliukozė kraujyje nesvyruotų. Atsisakyti cukraus.


Is that him? I'm not the only one hit star?

Ir štai jums šešetukas. Esmė labai panaši. No sugar, eat veggies ir protein plius individualūs svyravimai, prisitaikymai. Kai kurie žmonės gali daugiau vartoti angliavandenių, kitiems reikia daug mažiau, apie 20 g per dieną. Primenu, kad paprastoje mityboje angliavandenių būna apie 250-500 gramų per dieną su visomis bulvėmis ir duonomis.
Pasižiūrėti kas yra liberalus ar griežtas low carb galite čia.

O naujas posakis iš Keto podkasto kurį dabar klausau pavadinimu "The Keto Diet Podcast" sako: Eat fat, burn fat, not carbs. - Valgykite riebalus, deginkite riebalus, bet ne angliavandenius ar cukrų.   



Apie mane:
Aš. / Me Myself and I.

Low carbą darau nuo 2014 metų. Buvo nukrypimų, visokių nuošokų, nes nelengva susitvarkyti mitybą, jeigu ji buvo kitokia. Bet tai normalu. Pastaruoju metu labai surimtėjau ir laikausi LCHF, nes man tai efektyviausia. Gaminu iš Dietdoctor.com. Ryte, kai pabosta, suvalgau vaisių su jogurtu. Šį obuolių ir kriaušių smūtį pavyzdžiui.

Sportą, muziką, ir šokimą pagal ją, laikau išganymu ir vaduotoju nuo streso bei gyvenimo džiaugsmo šaltiniu. Svarbu rasti kas patinka, maloniai įtempia raumenis, atpalaiduoja, nukreipia mintis.







Komentarai