2016 m. spalio 10 d., pirmadienis

Marinuotas sūris




MARINUOTAS Ožkų Sūris

4 porcijos

Marinatas
300 ml baltojo vyno acto
500 ml alyvuogių aliejaus
2 valg. š. kapoto raudonėlio
2 valg.š kapotos žalios aitriosios paprikos
2 arb.š. kapoto šviežio čiobrelio
4 skiltelės česnako, išspausto

Visas marinato dalis sumaišykite.

400 g balto ožkų sūrio (arba feta)
2 raudonos paprikos
8 valg.š. pjaustyto poro

Supjaustykite sūrį gabalėliais, susmulkinkite papriką, porą ir sudėkite viską į stiklinį indą. Užpilkite marinatą ant sūrio, uždenkite ir leiskite pasimarinuoti 5 dienas šaldytuve. (Aš dažniausiai pradedu valgyti anksčiau.) 

Laikykite šaldytuve. Marinuotas sūris laikosi ilgai.


Naudojimas: Šis marinuotas sūris tinka su žaliom arba juodom alyvuogėm prie taurės vyno.

Galima panaudoti ir prie mėsos patiekalų. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą