2016 m. spalio 11 d., antradienis

Antrekotas


Labai paprastas, bet geras mėsiškas patiekalas.

4 porcijoms:

Sviesto kepimui
600-800 g antrekoto
druskos ir pipirų

Ištirpinkite sviestą keptuvėje, paguldykite mėsą ir leiskite kepti 2-3 minutes iš kiekvienos puses.

Užbarstykite prieskonius - druską ir naujai maltus pipirus.
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite mėsai pastovėti bei pailsėti 5 minutes uždaroj vietoj, pvz., orkaitėj.
Jeigu norite mėsą labiau apkepinti pasireguliuokite kepimo laiką.
Po dviejų trijų minučių mėsa yra medium iškepimo laipsnyje. Pamenate tą skirstymą (rare, medium ir well done). Man labiausiai, žinoma, patinka 'well done' arba pilnai iškepusi.

GARNYRAS: Tiekite su grybų padažu, kaip čia ir whatever salotomis. (Patarimas: Kramtyti kiekvieną mėsos kąsnį 40 kartų.)



   Šaltinis: Nr.1 http://lowcarblietuva.blogspot.no/p/saltiniai.html

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą