Norvegiškos BASIS BALL treniruotės

Profs

Basis Ball, tai Norvegijos sportininkių/verslininkių išrastas treniravimosi būdas su medicininiais kamuoliais. Tai labai dinamiška ir smagi treniruotė, po kurios galima pasijusti gerai pasportavus ir net pakilnojus svarmenų. Kamuoliai turi rankeną ir yra padengti minkštu apvalkalu, todėl galima juos ir mestelti, ir spirtelti, nors taip ir nedarome treniruotės metu.
Kamuolių būna įvairių svorių nuo trijų iki 8 kilogramų. Pastebėjau, kad treniruotės metu moterys dažnai pasirenka du nevienodo svorio rutulius: vieną lengvesnį, kitą sunkesnį. Tada jos skirtingiems pratimams gali naudoti skirtingo svorio rutulius. Pavyzdžiui, kai reikia atramos, galima naudoti sunkesnį rutulį, o kai reikia rutulį kilnoti virš galvos, galima naudotis lengvesniu.
Kai pradėjau lankyti Basis Ball prieš porą metų, naudojausi lengvais rutuliais, trijų, keturių kilogramų, bet dabar atlaikau ir su 6 kilogramų rutuliu visą treniruotę. Basis Ball tai viso kūno treniruotė, kurios metu išsijudina visi raumenys. Pratimus darome ne tyloje, o su muzika, kuri, aišku, būna užvedantis 'bumčikas'.

Nuotraukose keletas pozicijų su Basis Ball kamuoliu:


Kamuolio svyravimas aukštyn žemyn.



 My favourite, nes sukiojasi pilvo raumenys.

Kopimas kalnu/ Mountain climbers.
Atsilenkimai su svoriu ant kojų.
Šį sezoną, mano sporto kalendoriuje, atrodo Basis Ball laimi prieš Aerobiką. Pirmadienį aerobika visiškai mane pribaigė. Darėme kažkokius tai intervalus (žinau, kas yra interval training, tik nesitikėjau tokio boot camp aerobikos metu, duh). Su pertraukom padarėm tiek pritūpimų, kad šlaunis kas dieną skauda ne mažiau, bet daugiau, goddammit. Reikia eiti daryti tempimo pratimus. Ir man toks nemalonus įtarimas, kad riebalai tokiu traumos metu, nesidegina, o tik taiso skaudėjimą, glemba ir tinginiauja. Streso hormonas kortizolis siautėja kūne ir laikosi riebalų. Tiesiog jaučiu. Na, nieko pasitaisysime, kaip nors.

Taip moterys ir sukasi užburtame rate. Persitreniruoja, po to pakyla apetitas, persivalgo, tada valgo ir galvoja, ai nieko, pirmadienį išsportuosiu, bet kaip sako Ilka Rae Adams, ne treniruočių gausa, bet tai ką suvalgysim po jų lems kaip atrodysime. Amen, šventi žodžiai. Nepervarkite besitreniruodamos!
Girls, they just wanna have some fun.    





Komentarai