2016 m. rugsėjo 22 d., ketvirtadienis

Granola bites

Na, ką, pasaulis, kaip malšinat skausmą? Visokį, dėl Brangelinos, dėl Leonido?
Aš tai vėl pakeliui į Geilo (kurortinis miestas tarp Bergeno ir Oslo) pagavau truputį inspiration ir pasigaminau tokius štai saldžius Granola bites/kąsniukus. Tikrai skanūs ir maistingi. Rekomenduoju savaitgaliui.


Jeigu norite ir jūs pasigaminti tokius, jums reikės:

5 dl obuolių sulčių
2 dl saulėgrąžų sėklų branduolių
2 dl moliūgų sėklų
1 dl goji uogų
1 dl linų sėklų
2 dl kapotų migdolų
 4 valg. š. čija sėklų
 3-4 valg. š. medaus
 1 arb.š. cinamono

N.B. 1 DL = 100 ML




Gaminame:

Sumaišykite visus ingredientus dubenyje. Palikite 30 min. pastovėti, kad išbrinktų čija. Tuo tarpu paskaitykite naujas žinias arba pažiūrėkite filmo By the sea treilerį.
Tada suverskite visą masę į kepimo popieriumi išklotą skardą. Išskirstykite granolą mentele tolygiai ir plonai.
Kepkite max ant 120 laipsnių C maždaug 2 - 2,5 valandos. Šiluma turi būti nedidelė, kad granola taptų traški, nors jeigu ir liks truputį minkšta kaip mano, bus skani. Žodžiu, tikrinkite granolai džiūstant orkaitėje kada ji jau jums tinkama.
Atvėsinkite viską ir sulaužykite į jums tinkamus gabalėlius.

Enjoy!

Masterpiece


 
 Bon week-end!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Migdoliniai blynai

Šiandien mane aplankė tame pačiame miestelyje gyvenanti draugė. Kadangi ji lankė mane ryte, tai iškepiau blynų su migdolų miltais. Jai patik...