Geriausios Low Carb Knygos

Motyvaciją palaikyti kartais yra nelengva. Bandelių nepersivalgau, nes jau net netraukia, bet ir baltyminio maisto galima padauginti arba užkandžiauti per dažnai.
Tokiu atveju grįžti į vėžes man padeda motyvacinės knygos. O jų jau sukaupiau nemažą bibliotekėlę.

Šį kartą išskirčiau Andriaus Pauliukevičiaus ir Ilkos Rae Adams 'TOBULAS KŪNAS PER 100 DIENŲ'. Joje man labiausiai patiko DIENORAŠTIS, kuriame gali žymėtis ką suvalgei per dieną, arba numatyti ką valgysi rytoj. Negana to, tai ne tik paprastas baltas lapas, kuriame galima pažymėti ką šiandien valgėte. Ne, ten jau yra pažymėti baziniai produktai, kuriuos valgydami galite susikurti stangrų ir gražų kūną (wink, wink). Tereikia tik pažymėti 'Kokių baltymų turinčių produktų valgėte?' Ir voila pamatote, kad valgėte kiaušinius, vištieną, žuvį ir pvz., graikišką jogurtą. Arba, oops, tokių produktų net neregėjote šiandien.
Antra bazinių produktų grupė yra daržovės. Galite pasitikrinti kokias daržoves valgėte, ar lapines, ar kryžmažiedes, ar šakniavaisines. Ir vėlgi, ar iš viso valgėt tokias.
Dienoraštis man pasirodė tobulas įrankis susivokti ką gero ar blogo šiandien suvalgėte ir būdas save pakontroliuoti, numatyti ką šiandien valgysite, susiplanuoti. Net neįsivaizdavau, kad galima taip aiškiai pamatyti ką suvalgei ir ar esi teisingame kelyje.
Šioje knygoje rasite ir kitų naudingų patarimų, treniruočių, receptų. Tai tikras insiders look norintiems pagaliau suprasti, kaip treniruoti tą nepaklusnų ir įnoringą kūną.

Thumbs up!


Genialus maisto dienoraštis

Kita įkvėpimo pilna knyga yra Holivudo žvaigždės Lauros Prepon 'THE STASH PLAN', kas išsiverčia maždaug kaip 'Slaptų Atsargų Saugykla arba Planas'. Aukštaūgę tamsiaplaukę Laurą Prepon tikriausiai pamenate iš That 70 Show ir kultinio naujo serialo Orange is the New Black.  Taigi, ką gi gero ji išduoda savo Stash plane? Dabar jau liekna kaip Avataras Laura atskleidžia, kad maistą gaminti geriausia yra du kartus savaitėje. Kaip ji kaupia atsargas galite pamatyti ir jos Instagram puslapyje. Ji tiesiog prisiperka kalną daržovių, šiek tiek mėsos, kai kurių kruopų ir pasigamina gana paprastus patiekalus trim dienom į priekį, susideda maistą į stiklinę tarą ir į šaldytuvą. Išbandžiau ir galiu pasakyti, kad šaunu taip prisiprepinti, t.y. prisiruošti, bet trečią dieną kai kurie produktai jau pradeda įkyrėti ir norisi šviežių patiekalų. Nors rasti jau pagamintas daržovės kai staigiai reikia - iš ties gerai.
Yra du dalykai, kuriems Laura yra prisiekusi - tai sultiniai, kuriuos ji geria kaip arbatą, ir tempimo pratimai. Sultinio pagalba kūnas gauna būtinas medžiagas labai patogia forma, greitai absorbuoja ir pasisotina neapkraudamas organizmo, nes ten jau yra visos mikro medžiagos iš mėsos, žuvies ar daržovių, priklausomai  kokį sultinį verdate.
O dėl tempimo, Laura ir jos terapeutė Elizabeth sako: baikit daryti tuos pritūpimus, jie tik užveržia sausgysles ir traiško jūsų kelius. Tada energija negali laisvai tekėti meridianais ir nešioti maisto medžiagų ir tirpdyti riebalus. Organus gaubianti jungiamojo audinio plėvelė fascija susimazgo, susiraizgo, susigarbanoja ir neleidžia judėti qi energijai, o tai trukdo viskam gerai funkcionuoti, savintis medžiagas ir nieko neužlaikyti riebalų pavidalu. Laura prisiekusi tempimo pratimų šalininkė ir daro juos kasdieną.
Išbandžiau tempimo pratimus, kurie priminė ir jogos pratimus, ir man visai patiko, darau juos tom dienom, kai nesinori treniruotis ar bėgioti/vaikščioti lauke.     

Pirmam plane - Laura, antram plane - terapeute Elizabeth

Dar pradėjau skaityti Lavijos Šurnaitės knygą 'Maži įpročiai - Dideli pokyčiai'. Labai smagi knyga. Jau nekalbant, kad gal kada baigsiu ir knygą apie 'kakučius' - "Žavingos žarnos". Bet apie Lavijos knygą kitą kartą, o apie vidurius dar vėliau.
Iki! Gero skaitymo ir įkvėpimo. Tikiuosi jį rasite!

Aš savo naujajam bathtub su savo burkini ir Russian Fur Hat. Loser par excellence!

Komentarai