Lietuviškas riešutų sviestas

Šią vasarą pagaliau nuvažiavau ir nusipirkau lietuviško riešutų sviesto.
Riešutų sviesto gamintojai pasivadinę gausybę ir perteklių reiškiančiu posakiu Sviestas sviestuotas gamina savo produkciją Pakaunėje poetiškame (dėl Salomėjos Neries), ir traukinių drebinamame (dėl pravažiuojančių traukinių), Palemone.
Mano manymu, tai labai geras pavadinimas, nes sviestų ten yra visokių ir įvairių. Žemės riešutų, ir anakardžių, migdolų ir lazdynų, sezamų bei saulėgrąžų, klasikinių ir su priedais, su kokoso drožlėmis ir cinamonu. Visi jie sugar free.  
Kadangi sviestinė į užsienį nesiunčia,  užsimečiau į savo agendą, kad parvykus namo į Lietuvą reiks būtinai rasti ir įsigyti riešutų sviestą MADE IN LITHUANIA, plius MADE IN KAUNAS. A total must, jeigu esi tikras Kaunietis.



Malonus sutapimas, nes ten Palemone kaip tik gyvena mano kas vasarą lankoma draugė.
Viešnagei einant į pabaigą, paklausiau šeimininkų ar jie yra girdėję, kad jų miestelyje darbuojasi tokia tai riešutų sviestinė. Šeimininkai tik papurtė galvas, jie niekada apie tokią sviestinę negirdėję. Įsivaizduojate, visai už kampo ir negirdėjo apie tokį gėrį! :-)


Išvykome jos ieškoti ir labai greitai radome. Baltai nudažytas tinkuotas namas, kuriame įsikūrusi sviestinė stovėjo daugiaaukščių namų kieme. Gerai įsižiūrėjus ir apėjus baltą tinkuotą namą galima buvo pamatyti ir įmonės pavadinimą parašytą ant pašto dėžutės.


Viena iš Sviesto Sviestuoto gamintojų gražiai mums nusišypsojo.


Sviestų įvertinimas.
Labai geri sviestai. Galima nusipirkit ir didesnius kiekius, ir labai mažiukus suvenyrinius indukus. Galite patys pasižiūrėti jų svetainėje Sviestas Sviestuotas.
Tačiau kritikos taip pat truputį turiu. Lyginant su kitais užsienietiškais ekologiškais riešutų sviestais Sviesto Sviestuoto sviestas man pasirodė kiek retokas, ne toks tankus. Todėl šis sviestas susivalgo gana greitai ir nėra labai skalsus. Mažas indelis yra vienas didelis šaukštas riešutų sviesto ir viskas - indelis tuščias.

Bet apskritai, kitą kartą būdama Lietuvoje vėl užsipirksiu sviestų ir suksiu su jais kokteilius ir smūčius.


Maždaug tokius kaip šis:


Graikiško jogurto 2 š.
Mėlynių 2 š.
Žemės riešutų sviesto 1 š.
Šaldyto banano (nuotraukoje apačioje net pamiršau)
Išrūgų miltelių 1 kaušelis

Viską išplakame ir mėgaujamės.


Who else doesn't use Martini glass by it's purpose?


Komentarai

  1. Ooo, labai ačiū už apžvalgą. : ) Džiaugiamės, kad taip gražiai apie mus atsiliepiat!

    Į užsienį savo skanumynus irgi galime atsiųsti, tik kadangi siuntimo kaina kaskart skiriasi, priklausomai nuo šalies ir siuntinio svorio, nesame šio siuntimo varianto įtraukę į www.sviestuotas.com el. parduotuvę. Jeigu kas, galit su mumis susisiekti noriusviesto@gmail.com ir paskaičiuosim, kaip ten kas gaunasi.

    Ir dėl sviestų "retumo". Nesu tikra, ar gerai suprantu, ką turite omenyje. Jei jus nustebino, kad jie "skystesni" nei užsienyje ragauti, taip yra dėl to, kad pirkote visiškai šviežius produktus – natūraliai riešutuose esantys riebalai nespėję iškilti į paviršių, todėl pats sviestas kremiškesnis, skystesnis. Et, skonis ir tekstūros pojūtis yra labai subjektyvus dalykas, tad sunku apie jį kalbėti ir parinkti tikslius apibūdinimus. : )

    Bet kuriuo atveju, ačiū, kad valgot, dalinatės savo nuomone ir norit dar!

    Linkėjimai iš Palemono,
    Dovilė

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą